7 мікротрендів, на які варто звернути увагу влітку 2023

Якщо ви не женетеся за подіумними трендами, але любите додавати до своїх образів елементи, які додають їм нових, цікавих і більш актуальних звучань, — ця добірка для вас. Запропоновані 7 мікротрендів літа-2023 (насправді їх в рази більше), здатних освіжити ваш гардероб на найближчі місяці. 

Повідомляє "Elle".

Біла майка

Instagram: @jordannasharp

Як свідчить свіжий рейтинг платформи Lyst, найпопулярніша і найзатребуваніша річ цього літа — біла майка в рубчик Loewe з U-подібним вирізом і вишивкою Anagram. Втричі дешевша, майка Loewe повністю витіснила з модного п’єдесталу майку Prada з фірмовим трикутником, від якої всі божеволіли минулого року.

В`язані речі

Instagram: @hoskelsa

На гачку цього мікротренду опинилися всі модниці. В’язані речі — від топів і спідниць до сумок і балеток — стали одним із найважливіших елементів трендового гардероба. Справжній мастхев — ажурна сукня максі чи міді, в якій можна і на пляж, і на коктейль, і на побачення.

Лляний жилет

Instagram: @sofiarichiegraing

Вкорочений чи подовжений, приталений чи більш вільний, на голе тіло чи поверх топу — жилети цього сезону складають гідну конкуренцію білим майкам в рубчик. І хоча костюмні тканини та денім залишаються актуальними, першу скрипку грає все ж таки льон. Носіть такі жилети з бермудами, карго і джинсами, спідницями будь-якої довжини та сукнями в білизняному стилі.

Ретро-кросівки

Instagram: @himichelleli

Не Adidas Samba єдиними... Здається, ми знайшли кросівки, які вам захочеться додати до свого літнього кошика: Onitsuka Tiger. З огляду на те, що у світі спортивного взуття наразі актуально все, що натхненне ретро-естетикою і футболом, не дивно, що ця яскраво-жовта модель вже опинилася у вішлістах багатьох модниць.

Marmaidcore

Instagram: @emilisindlev

Русалки в тренді! Так, одним із найгарячіших трендів літа 2023 став marmaidcore, натхненний фантастичними морськими істотами (звісно, не останню роль в цьому відіграла нещодавня кіноадаптація до однойменного мультфільму). Тож атласні тканини й море леліток, торочки й драпірування, прикраси у вигляді мушель та відповідні тематичні принти цього літа будуть всюди. Не обов’язково копіювати образ русалки повністю, достатньо додати один із вище перелічених елементів до свого щоденного базового гардероба.  

Балетки в сіточку

Instagram: @deborabrosa

Оскільки балетки цього літа досягають піка своєї популярності, ми бачимо, як бренди пропонують нові й нові варіації цієї жіночної й комфортної водночас пари взуття. Можливо, балетки з делікатної сітки поки що в декого і викликають питання, але прогнозуємо, що незабаром вони будуть абсолютно всюди, оскільки it-пари від Khaite, The Row та Alaïa уже стають вірусними.

Піжама для міста

Instagram: @wendyswan

Піжама цього літа впевнено виходить за межі вашої спальні. Ви можете носити піжаму як альтернативу костюму (під сатинові балетки чи мюлі в сітку) або ж окремо: сорочку з шортами, велосипедками чи джинсами (під кросівки або ж босоніжки на підборах), а піжамні штани чи шорти — з топом, білою футболкою, худі (під кеди чи босоніжки teddy). Прагнення почуватися вільно — ключовий мотив «піжамкору».  

Читайте також