«А віз і нині там»: незаконно встановлений МАФ у парку в Рівному не можуть демонтувати майже два місяці

Фото - Святослав Стельмащук

Майже два місяці тому на вході до парку Тараса Шевченка (від вулиці Соборна) помітили новий встановлений МАФ, у якому продають кавові напої. Власники кіоску змогли вирити котлован на ділянці землі, яка перебуває в користуванні парку, підключити електроенергію та розпочати торгівлю. Тимчасова споруда встановлена на території парку незаконно – це підтвердив заступник міського голови Рівного Віталій Герман.

Депутат Рівненської міської ради Святослав Стельмащук звернувся до секретаря Рівненської міської ради із проханням демонтувати МАФ та провести службове розслідування щодо бездіяльності директора КП "Міське об'єднання парків культури та відпочинку" Андрія Черепанова. Портал «Рівне Медіа» повідомляв про це 4 липня. У депутатському зверненні зокрема йшлося про таке:

«Встановлення МАФу, звісно, не могло відбутися без відома директора Комунального підприємства «Міське об'єднання парків культури та відпочинку» Андрія Черепанова, так як земельна ділянка перебуває у постійному користуванні парку і згідно земельного законодавства не може бути передана будь-яким іншим особам у користування або оренду.»

Пізніше у Фейсбук Віталій Герман пообіцяв прибрати цей МАФ. Тоді він написав:

«Приберемо у встановленому законодавством порядку. Спочатку потрібно дочекатися повернення із відпустки директора парку і провести службове розслідування. Тимчасова споруда розміщена незаконно на земельній ділянці, наданій у постійне користування для обслуговування парку.»

Близько місяця тому в Рівному відбулося засідання комісії з питань звільнення території міста Рівного від незаконно встановлених тимчасових споруд, на якому, зокрема, розглядали питання щодо демонтажу кіоску в парку. На комісії тимчасову споруду таки вирішили прибрати.

Проте кіоск і нині знаходиться там. Тож ми вирішили запитати у Віталія Германа, коли МАФ все ж буде демонтовано та чи проводиться службове розслідування щодо директора парку. Після декількох спроб поспілкуватися з ним на цю тему, він скерував нас до заступника начальника управління містобудування та архітектури Василя Мельника. Той розповів, що питання щодо демонтажу автокав’ярні буде винесено на чергове засідання Виконавчого комітету Рівненської міської ради.

У проекті рішення «Про звільнення території міста Рівного від незаконно встановлених тимчасових споруд» у переліку є МАФ про який йдеться у статті. Відтак, чи зносити його – вирішуватимуть члени виконкому вже у вересні. А до цього часу, ймовірно, МАФ і надалі буде незаконно функціонувати на території парку, адже, напевно, власники таких кав’ярень більш щедрі, ніж власники гаражів.

Читайте також