Аеропорт має бути збережено - керівництво Рівненщини відреагувало на інформацію про частковий продаж летовища

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Декілька днів тому з’явилась інформація про те, що частину КП «Міжнародний аеропорт «Рівне» виставили на продаж. Як повідомили в облраді, вони дійсно отримали лист про те, що виконавча служба має намір виставити на публічні торги та продати за борги частину майна цього обласного комунального підприємства. Йдеться, зокрема, про два об’єкти: стоянку автомобілів прощею 6 000 м кв. та будівлю гаража, площею 1441 м.кв. У Рівненській обласній раді так прокоментували цю ситуацію:

«У той же час позиція керівництва обласної ради та Рівненської обласної державної адміністрації з цього питання категорична: не можна допустити продажу майна такого стратегічного для Рівненщини об’єкта. І на це є кілька причин.
По-перше, відповідно до ч.1 ст.75 Повітряного кодексу України аеродроми та аеродромні об’єкти, які перебувають в державній чи комунальній власності, не підлягають відчуженню, продажу, приватизації, обміну чи передачі в заставу.
По-друге, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 7 лютого 2018 року № 71дск, Міжнародний аеропорт Рівне зарахований до важливих об’єктів першої категорії регіонального та місцевого значення», - йдеться у повідомленні.

Сьогодні під час брифінгу заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін зазначив, що керівник аеропорту вже звернувся до суду із цього приводу:

«Позиція обласної державної адміністрації – зберегти комунальне підприємство «Рівненський міжнародний аеропорт» як цілісний майновий комплекс. Дійсно, частина цього об’єкту була описана ще в лютому 2018 року. Сьогодні активізувались дії виконавчої служби. За нашою інформацією, керівник підприємства уже звернувся до Господарського суду про негативні речі з цього приводу і заперечення реалізації частини об’єкту. Наголошую аеропорт «Рівне» буде збережений».

До слова, у облраді повідомляють, що Олександр Данильчук звернувся в Прокуратуру Рівненської області, управління Служби безпеки України, відділу примусового виконання рішень Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції в Рівненські області щодо недопущення відчуження майна КП «Міжнародний аеропорт Рівне».

Читайте також