Аграріям Рівненщини збільшать фінансування

Цьогоріч господарники Рівненщини отримають суттєву підтримку від держави. У головному бюджеті країни цього року значно збільшили кошти на підтримку АПК – понад 6,3 мільярдів гривень.

«Частина з них надійде у нашу область. Це відбудеться після того, як затвердять порядки використання коштів та їх розподілу між областями. Окрім того в обласному бюджеті у 2018 році на фермерські господарства передбачено 1,4 мільйони гривень. Тому потенційні претенденти можуть готувати документи, аби отримати фінансову підтримку», - наголосив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко під час наради з керівниками районів та міст.

Так, у державному бюджеті найбільше коштів – 4 мільярди гривень – закладено на підтримку тваринництва, зокрема будівництво нових ферм та комплексів. Один мільярд спрямують на розвиток фермерських господарств.

Продовжить свою дію у 2018 році й програма із здешевлення сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва. На це передбачено 945 мільйони гривень.А 300 мільйонів гривень направлять на розвиток садівництва та виноградарства. Це сприятиме збільшенню площ садів, залученню нових технологій зберігання та переробки плодів.

Кошти направлять і на компенсацію відсоткових ставок за залученими кредитами позичальникам, які мають чистий дохід від реалізації продукції до 20 мільйонів гривень та тим, хто займається вирощуванням овочів у відкритому ґрунті. Аби детальніше ознайомити аграріїв та фермерів із механізмами фінансової підтримки, в області департамент агропромислового комплексу Рівненської ОДА проводитиме навчання.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в область надійшли 4,7 мільйонів гривень на підтримку аграріїв. Додаткове фінансування надійшло за рахунок невикористання коштів іншими областями. Загалом торік на здешевлення кредитів для аграріїв спрямували понад 9 мільйонів гривень.

 

Читайте також