Батько на Рівненщині звинувачує лікарів у смерті 1-місячного немовляти

Батько одномісячної Емілії, яка померла у пологовому відділенні на Рівненщині, Станіслав Пуц звинувачує лікарів у її смерті. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Дівчинка померла 21 лютого 2024 року в Рівненській обласній дитячій лікарні. 

За словами чоловіка, його дружина народила немовля в Острозькій лікарні. 

"О п'ятій годині дружині стало важко і вона каже: «Зробіть кесарів розтин, я не можу народити сама». Лікарка все запевняла: «Я не буду робити кесарів розтин, ти маєш народити сама». Вони посадили її на крісло і почали чавити на живіт дружини, щоб якось дитина вийшла. Хоча вона там не вийде, бо як вони пишуть — там клінічно вузький таз. Дитина велика — 4 100 ваги", — зауважив батько померлої дитини.

За словами Станіслава Пуца, орієнтовно о 19:20 дружині розпочали робити кесарів розтин. Чоловік додав, що після операції дитину йому не показали. Орієнтовно через п'ять годин після народження, немовля доправили в Рівненську обласну дитячу лікарню. Батько немовляти зазначив, що там дитину ввели в медикаментозний сон, згодом вона впала в кому. Про стан доньки дізнався від завідувача відділення:

"В неї мозок, каже, не працює. Частина мозку в неї працює, а інша частина мозку ні на що не реагує, в неї нирки не працюють. Місяць і три дні, ми там пробули. Потім я поїхав в рейс, дружина телефонує і каже, що дитина померла", - говорить чоловіка. 

За результатами розтину дитина померла через важку асфіксію при пологах. Директор Острозької багатопрофільної лікарні Віталій Бойко коментувати смерть немовляти відмовився. Пояснив це тим, що триває слідство. Також Віталій Бойко повідомив, що у їхньому закладі відбулося службове розслідування.

У поліції наразі розслідують неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов`язків, що спричинили тяжкі наслідки немовляті:

"Допитані медичні працівники, хоча ще не всі. На даний час на виконанні Департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я Рівненської ОДА перебуває постанова слідчого про проведення клініко-експертної оцінки якості надання медичної допомоги та медичного обслуговування породіллі та її новонародженій дитині", - каже начальник слідчого відділення в Острозі Ігор Герчук. 

Він додав, що перевірку здійснюють щодо двох медзакладів на Рівненщині. Як повідомила речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська, наразі підозру жодному із медпрацівників не оголосили.

Тим часом батько померлої дитини заявив, що має три документи з доказами про винуватість медичних працівників:

"Їх не притягують ні до чого. Їх навіть з роботи на момент слідства не звільнили, не відсторонили, нічого не зробили. І вони зараз ходять, по місту гуляють, тортики їдять. Вони навіть свої провини не визнають", - заявив він..