Більше 4 тисяч батьків отримали свідоцтво про народження дитини у пологових відділеннях Рівненської області

У всіх відділах державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Рівненській області надається послуга щодо прийому документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини, та видачею ними свідоцтва про народження безпосередньо в закладах охорони здоров’я.

З початку 2019 року такою послугою на Рівненщині скористалися 4290 осіб та видано 4290 свідоцтв, що складає 78% від загальної кількості зареєстрованих актових записів про народження. Зокрема, у Рівненському міськрайонному відділі державної реєстрації актів цивільного стану за 9 місяців цього року такою послугою скористалися 1951 громадян, що складає 88% від загальної кількості зареєстрованих актових записів про народження.

Крім видачі свідоцтва про народження, додатково у пологових відділеннях області відбувається реєстрації місця проживання новонародженого. Відтак за січень- вересень 2019 року відділами державної реєстрації актів цивільного стану прийнято 2042 заяв про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини, поданих через органи державної реєстрації актів цивільного стану. З них 702 такі заяви прийняті у Рівному.

«В результаті таких нововведень батьки новонароджених забезпечені повним пакетом послуг, які дозволяють виконати всі юридичні формальності, пов’язані з народження дитини, не виходячи з медичної установи», - зауважує начальниця Рівненської юстиції Оксана Сальчук.

Нагадуємо, що несвоєчасна без поважної причини державна реєстрація батьками народження дитини тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За інформацією пресслужби ГТУ юстиції в Рівненській області