Біля Рівного військових навчають на далекобійників

Ілюстративне фото

На Рівненщині у селі Олександрія учасників бойових дій навчають на водіїв далеких рейсів. 

Повідомляють у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Рівненський центр ПТО ДСЗ розробив навчальні програми для демобілізованих УБД з 50 ліцензованих професій, з перепідготовки – за 35 професіями, з підвищення кваліфікації – за 49 професіями.

25 січня на базі Олександрійського навчального відділення завершила навчання чергова група слухачів за професією «Водій автотранспортних засобів», категорія СЕ, котра була сформована з числа учасників бойових дій. Водійські посвідчення цього разу отримали десять слухачів.

Водії-далекобійники виконують вкрай важливу роботу з доставки цінних вантажів, долаючи сотні, тисячі непростих кілометрів. Водій категорії СЕ повинен із подвійною пильністю виїжджати на автошляхи, паркуватися, маневрувати. Особливості водіння вантажівок із причепами – у подвійному навантаженні, у безпомилковому відчутті чималих габаритів.

"Водійське посвідчення з відкритою категорією СЕ дає можливість керувати вантажним автомобілем з причепом, повна маса якого більше 750 кг, – розповідає викладач Олександрійського навчального відділення Олена Резун. – Водії цієї категорії завжди є затребуваними на ринку праці. Відкрити цю категорію можна тільки за наявності підтвердженого стажу роботи водієм однієї з категорій – «С», «В», «С1» не менше одного року".

Наступна група водіїв категорії СЕ на базі Олександрійського навчального відділення розпочне заняття з 7 лютого. Тривалість навчання – 1,5 місяця. Для зареєстрованих безробітних – навчання безоплатне, для інших категорій населення – за власні кошти чи кошти роботодавців. 

Більше інформації про формування груп та умови навчання – на офіційному сайті https://cpto.rv.ua

Контакти закладу освіти: тел. +38 063-325-64-47, ел.пошта: [email protected].

З питань реєстрації та направлення на професійне навчання звертайтеся до найближчого підрозділу служби зайнятості Рівненської області , в Telegram https://t.me/PidtrimkaDcz16Rivne aбо за телефоном +380442449504.

Читайте також