Бив електрошокером, ґвалтував і душив: у Рівному засудили чоловіка за замах на навмисне вбивство

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У результаті належного забезпечення Рівненською місцевою прокуратурою публічного обвинувачення у кримінальному провадженні, суд визнав достатніми зібрані органом досудового розслідування докази для винесення обвинувального вироку стосовно 24-річного місцевого жителя за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15 п.п. 5, 10 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 152 КК України (замах на умисне вбивство, вчинений способом, небезпечним для життя багатьох осіб, поєднаний із зґвалтуванням).

У ході судового розгляду прокурором доведено, що у вересні 2017 року в нічний час доби обвинувачений зайшов до кімнати потерпілої, яка її винаймала в тій же квартирі, що й він, завдав ушкодження по тілу електрошокером та ножем, після чого зґвалтував потерпілу, а також здавлював її шию. З метою позбавлення її життя, відкрив камфори та духовку газової плити на кухні, з яких почав іти газ, та пішов з квартири, зачинивши за собою із зовнішньої сторони замок вхідних дверей, чим створив загрозу вибуху газу.

Однак, потерпілій вдалося вийти з квартири та звернутися за допомогою до сусідів.

Рівненським міським судом ухвалено обвинувальний вирок та засуджено чоловіка до 13 років позбавлення волі. Вирок на даний час законної сили не набрав.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури 

Читайте також