Близько 200 людей хотіли виїхати до Запоріжжя: у Маріуполі окупанти зірвали евакуацію

Ілюстративне фото

У Маріуполі окупанти вкотре зірвали евакуацію.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Об 11 годині біля ТЦ “Порт-Сіті” зібралось не менш 200 маріупольців, які чекали на евакуацію до Запоріжжя. Замість обіцяних російською стороною автобусів, до маріупольців підїхаали російські військові і наказали розходитись, тому що “зараз буде обстріл”.

"Фактчно, з застосуванням примусу в грубої формі людей було розігнано. Автобуси так і не було подано для погрузки", - йдеться у повідомленні.

Одночасно з цим, окупанти подали автобуси на точку біля ТЦ “Метро” (200 метрів від узгодженої точки евакуації), почали погрузку.

"Після погрузки маріупольцям було ологошено, що “евакуація” буде лише в Докучаєвськ, тобто на окуповану територію. Права покинути автобус людям не дали. У відповідь на запитання, чому так, пролунала відповідь про “націоналісти обстріляли точку евакуації”. Тобто, чергову брехню. Так, черговий раз росіянами було зірвано евакуацію. Нахабно викороставши намагання маріупольців повернутись додому та чесність української армії щодо припинення вогню для організації власних задумів", - зазначає Андрющенко.

Читайте також