Будівництво кіосків біля "Сільпо" у Рівному: підприємець судиться із міською владою

Фото Святослава Клічука

У Рівному не вщухають перипетії навколо будівництва кіосків поблизу "Сільпо" на вулиці Київська, в районі автовокзалу.     Днями начальник управління містобудування та архітектури Дмитро Котляров таки підписав наказ про скасування дозвільних документів на дане будівництво. До таких дій його зобов'язала міська рада.

Попри це, роботи на цьому об'єкті продовжувались. Сьогодні стало відомо про те, що підприємець, котрий зводить будівлі, оскаржує наказ у окружному адмінсуді. 

“Ми бачимо, що зараз, простою мовою, суд дозволив далі будувати, вони знайшли “лазєйки”. Але, навіть якщо ця ухвала є 12-м числом, то вони все одно будували і 11-го, і 10-го, і 9-го. Накази були - а вони все одно їх не виконували”, – розказав Суспільному депутат Рівнеради Святослав Клічук.

Підприємець Олександр Сачевчич Суспільному розповів, що суд призупинив дію наказу:

“Ухвала зупинила дію наказу містобудування і архітектури до вирішення справи по суті у суді. Тому ми користуємось тими положеннями, які були, паспорти прив’язки діють і ми згідно із ними працюємо. Я наполягаю на тому, що якщо документи, отримані мною в державних установах, потім іншими державними установами скасовуються – це не є концептуально правильно і я не бачу в цьому якоїсь логічної послідовності”.

Крім того, у поліції є раніше відкрите кримінальне провадження щодо самовільного заняття земельної ділянки.

Нагадаємо, мер Рівного Олександр Третяк пригрозив, що будівництво місто демонтує, якщо підприємець не зробить цього самостійно до 18-го жовтня. 

 

Читайте також