Через побиття чоловіка прокуратура підозрює працівників Рівненської районної поліції у перевищенні службових обов`язків

Прокуратурою розпочато досудове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками поліції.

За результатами проведеної обласною прокуратурою перевірки в Рівненському районному відділенні поліції Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області, встановлено факт укриття останніми повідомлення медичного закладу про вчинення злочину. Зокрема, про нанесення жителю Рокитнівського району тілесних ушкоджень працівниками поліції.

При спілкуванні з працівниками обласної прокуратури потерпілий підтвердив отримання тілесних ушкоджень у лютому цього року, у вказаному відділенні поліції.

За фактом перевищення працівниками Рівненського РВП Рівненського ВП ГУНП в області службових повноважень, що супроводжувалось нанесенням тілесних ушкоджень потерпілому (ч. 2 ст. 365 КК України) прокуратурою області внесено відомості в ЄРДР та розпочате, відповідно, досудове розслідування.

Проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні, доручено слідчим територіального управління Державного бюро розслідування, розташованого у місті Хмельницькому за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також