Через рішення про вивіски та рекламу на виконком Рівного подали до суду (ВІДЕО)

https://rv.suspilne.media

У Рівненському окружному адміністративному суді прийняли позовну заяву про визнання протиправними та скасування рішень міськвиконкому. Йдеться про правила розміщення зовнішньої реклами і вивісок у Рівному. Як вказано в ухвалі, підставою позову є те, що, на думку позивача, ці рішення міськвиконкому "суперечать правовим актам вищої юридичної сили". Позивачем є Юрій Пантелєєв – вказано у списку справ на офіційному сайті суду.

Як розповів у переписці журналістам Суспільного сам позивач Юрій Пантелєєв, таким чином він хоче захистити своє право на володіння і розпорядження приватною власністю, яке передбачене Європейською конвенцією про права людини. Пан Юрій вважає, що встановлені міськвиконкомом правила розміщення вивісок і зовнішньої реклами обмежують ці права, тому просить суд про їх скасування.

– Право приймати Закони на праві дискреції (вирішення посадовою особою або державним органом будь-якого питання на власний розсуд, – ред.) належить виключно ВРУ, і тому Рівненський міськвиконком не мав повноважень приймати вищезазначені рішення, – так коментує свою заяву позивач.

На фото Віталій Герман

– У мене є великі сумніви щодо такої аргументації, скажу лише одне: правосуддя в Україні здійснюється лише судом. Відповідно до нашої Конституції визначено, що кожен має право звернутися до суду. А лише в компетенції суду з’ясувати, розглянути цей спір і визначитися – рішення законне чи незаконне. Все ж таки дочекаємося рішення суду, яке набере законної сили, – так прокоментував журналістам Суспільного заступник міського голови Рівного Віталій Герман.

Перше підготовче засідання відбудеться 25 лютого о 10 годині у Рівненському окружному адміністративному суді. Справу розглядатиме суддя Тамара Комшелюк.

Нагадаємо, 13 листопада 2018-го року міськвиконком затвердив порядок розміщення вивісок у Рівному. Цьому передував п’ятимісячний процес розробки цього документу групою маркетологів, виробників реклами, юристів та архітекторів.

Як має виглядати вивіска та чим вона відрізняється від реклами – дивіться тут:

Зазначимо, що перший будинок, де зняли саме бездозвільно встановлену рекламу, знаходиться на вулиці Соборній, 57. Ввечері 27 грудня 2018-го працівники управління містобудування та архітектури зняли з його фасаду 14 рекламних елементів. Більше про це у сюжеті нижче.

З того дня більше подібних заходів з очищення будівель від вивісок, які не відповідають затвердженим нормам, поки не проводили.

Як повідомив нам Віталій Герман, нарада з приводу демонтажу вивісок, які не відповідають затвердженим міськвиконкомом нормам, відбудеться цієї п’ятниці, о 15 годині. На неї запрошені власники нежитлових приміщень на Соборній, 57.

Цьогоріч комунальники повинні зняти неналежним чином оформлені вивіски насамперед з будинків на вулицях Соборна, Симона Петлюри і 16 липня.

– Не буде такого, що приїхали, поламали, викинули. Не буде такого. Особисто буду розмовляти з кожним, – розповів Віталій Герман.

Читайте також