Через загрозу коронавірусу рівненські прикордонники мірятимуть температуру подорожуючих

Фото - Рівненська ОДА

Сьогодні для прикордонної служби передали 17 безконтактних термометрів. В аеропорту Рівного та пропускних пунктах на кордоні з Білоруссю будуть обстежувати усіх подорожуючих людей на наявність високої температури.

- Наразі передаємо 17 термометрів, щоб прикордонники могли виявляти людей, які мають високу температуру. Наголошую, на сьогодні в Україні епідеміологічна ситуація під контролем, ніяких спалахів немає. Однак ми не можемо ігнорувати те, що відбувається у світі, зокрема, у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19. Рівненщина має бути готова до різних ситуацій. Головне – не панікувати, а чітко знати, що робити, - зазначив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

За словами керівника Управління державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області Сергія Лебедя, допомогу доставці засобів надали аптеки «Рівнефармація» та «Рівнеліки».

У свою чергу прикордонники розповіли, що наразі вони готові до роботи у посиленому режимі, наразі працюють з необхідними захисними масками та рукавичках.

Крім того, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль ознайомився із роботою Сарненської Центральної районної лікарні, зокрема, побував у інфекційному відділенні.

Нагадаємо, дві лікарні в області – Сарненська центральна районна та Рівненська центральна міська – визначені для роботи у складних умовах на випадок боротьби з коронавірусом.

Читайте також