Червона доріжка, вогняне шоу та лімузин: як відзначатимуть відкриття нового сезону Рівненської філармонії?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

1 жовтня відбудеться відкриття ювілейного 80-го концертного сезону Рівненської обласної філармонії. Програма розділена на дві частини – дійства на майдані музики та в залі філармонії. Розповів про це директор обласної філармонії Микола Орешко.

«Цьогоріч відзначаємо 80-річчя Рівненської обласної філармонії. Ми плануємо зробити відкриття нового, 80-го, концертного сезону - 1 жовтня, до Дня музики. А вже в листопаді плануємо відзначити 80-річчя. Відкриття 80-го концертного сезону починаємо із Майдану Музики: о 18:00 тут будуть живі скульптури музичні, вогняне шоу, піротехнічне шоу, червона доріжка, а також урочисте представлення усіх наших артистів із ексклюзивним лімузином, - зазначав керівник закладу. - Буде також нове прекрасне дефіле духового оркестру – це все на майдані. Далі все відбуватиметься у залі, де буде концерт великого симфонічного оркестру за участі усіх артистів філармонії із новими програмами, цікавинками та сюрпризами. Для глядачів також будуть розіграші».

Микола Орешко - зліва, Лілія Майорова - посередині; Юрій Скрипник - справа.

Про те, чим дивуватиме симфонічний оркестр філармонії - головний диригент симфонічного оркестру Рівненської обласної філармонії Юрій Скрипник:

«У класичній музиці не так просто щось нове зробити, але в цьому році ми вирішили виконати хіти класичної музики, які упродовж більше ста років лишаються на слуху, в пам’яті. Хочемо, щоб люди знали, що це світова класика. Також буде оркестр і фольклор – поєднуємо наш симфонічний оркестр із «Дулібами», які співають народні пісні із сучасним аранжуванням.  Виходить дуже цікаве поєднання – симфонічний оркестр, сучасне аранжування і народні голоси. Нині це бренд. Кожна країна старається вносити свої елементи. Ми хочемо внести наш поліський елемент у цей концерт. Звісно, буде ще один цікавий номер, але його ми залишимо як сюрприз».

Святкування 80-річчя Рівненської обласної філармонії планують в листопаді. Більше про цю подію та цікавинки – буде відомо згодом.

Читайте також