Чи дезінфікують банкомати та термінали у Рівному та області?

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Небезпека поширення коронавірусу вимагає від громадян безпрецедентних заходів, в тому числі, дезінфекції публічних місць скупчення бактерій. До нас звернулася рівнянка, яка розповіла, що днями у районі «Пивзавод» бачила, як чоловік біля банкомату знімав гроші.

«Увагу привернуло те, що він одягав кульок на руку і тільки після того почав натискати клавіші», - коментує очевидиця.

Банкомати та термінали – це предмети загального використання, з якими за день контактують сотні людей. Ми вирішили поцікавитися у найбільших українських банків, чиї відділення у великій кількості розташовані у Рівному та області, чи дезінфікують вони банкомати та термінали.

На сайті «Ощадбанку» адміністрація повідомляє клієнтів, що наразі введено санітарну годину та режим додаткової ретельної дезінфекції робочих місць, приміщень відділень, кас перерахунку, інкасаторських авто, а співробітники дотримуються профілактичних заходів та правил особистої гігієни.

Проте, під час розмови з оператором «Ощадбанку» нам повідомили, що дезінфекцію банкоматів не проводять.

У центрі надання інформації «ПриватБанку» нам повідомили, що дезінфікують лише банкомати, розташовані у приміщеннях відділень.

«Як правило, у відділеннях "ПриватБанку", дезінфекцію проводять з 12.30 до 13.30 год. щодня під час перерви. За банкомати, які розташовані на вулиці, відповідають не касири відділення, а інкасатори. Якщо там є бруд чи неполадки, то вони їх усувають. Стосовно регулярної дезінфекції, то її, скоріше за все, не проводять», - повідомив консультант банку.

Ми також поцікавилися у операторському відділенні «Укргазбанку» стосовно обробки платіжних автоматів у відділеннях Рівного та області.

«Банком проводиться дезінфекція готівки, а також банкоматів та предметів у приміщеннях банку у всіх областях України. У відділеннях розміщено графік проведення дезінфекції в середині приміщень», - прокоментував оператор банку.

В міській раді нам повідомили, що дезінфікувати банкомати та термінали повинні самі власники банків та установ.

«Якщо, наприклад, в адмінприміщенні банкомат, як у міській раді, то дезінфекцію декілька разів на день проводить технічний персонал міськради. Так повинно бути і скрізь. В першу чергу, це відповідальність і безпека. Потрібно бути свідомими всім», - прокоментував речник міської ради Микола Прокопчук.

Нагадаємо, за інформацією Центру громадського здоров'я, коронавірус живе на металевій поверхні до 5 днів, якщо її не обробити дезінфікуючими засобами. Детальніше про це Ви можете прочитати тут.

Читайте також