Чи є ризики в онлайн-позиках без відмов?

Мікрофінансові організації (МФО) дають кредити офіційно безробітним, студентам, жінкам у декреті, пенсіонерам — усім, кому потрібні гроші. Складається враження, що вони не знають слова «ні», але це хибне уявлення. МФО серйозно ставляться до своїх фінансових послуг і перевіряють особисті дані клієнтів до того, як схвалити заявку. Дізнайтеся, чи варто звертатися до МФО та чим небезпечні онлайн-кредити без відмови.

Чому МФО ризикує, якщо видає позику без відмови

Насправді жодна МФО не дає гроші навмання і не схвалює 100% заявок. Порівняно з банками вона має мізерний відсоток відмов через невелику кількість вимог до позичальників. Звідси й поширилася думка, що онлайн позика на картку без відмови. Допоки банки не зменшать кількість вимог до клієнтів, МФО й надалі залишатимуться єдиною можливістю взяти кредит на лояльних умовах:

  • без черг;

  • без довідки про доходи;

  • без поручителів;

  • без застави;

  • без тривалого розгляду заявки.

Наприклад, український сервіс LoviLave та його бот Волі видають позику на картку всього за кілька хвилин. Вам не потрібно робити фотографію паспорта й чекати дзвінка від оператора сервісу, щоб підтвердити контактну інформацію. Оформлення заявки та переказ грошей на картку займають 5 хвилин. 

Будь-який кредит в інтернеті взагалі став можливим завдяки сервісу грошових переказів та електронних платіжних систем. А після появи державної системи віддаленої ідентифікації BankID більше немає потреби надсилати фотографії своїх документів. Ця система передає до МФО ваші персональні дані, які ви вказували, коли отримували картку для виплат або кредитку в будь-якому банку України. 

Отримавши інформацію про клієнта, автоматична система МФО оцінює його платоспроможність. Якщо були прострочення за минулими чи поточними кредитами, то зменшиться ймовірність отримати позику на велику суму. Перевірка персональних даних від BankID свідчить, що МФО не ризикує і не дає гроші шахраю.

Чому люди не бояться брати онлайн-кредити в МФО

Багато хто звертається за позикою до МФО, тому що з певних причин не може задовольнити вимоги банку:

  • немає офіційного джерела доходу, проте робота є;

  • зарплата мала, а банк не дає потрібної суми грошей;

  • вже є один кредит, а новий отримати не можна.

Якщо не брати до уваги вимушені обставини, люди не бояться брати позику в інтернеті, бо це законно. Клієнт укладає договір із МФО, де прописані умови, терміни, процентна ставка та штрафні санкції на випадок несплати.

Згідно з договором кредитор зобов’язується забезпечити захист персональних даних. Наприклад, сервіс LoviLave має високий ступінь захисту конфіденційної інформації своїх клієнтів із 2019 року, коли був заснований.

Стати жертвою шахраїв — єдиний ризик для позичальника. Щоб з вами цього не сталося, перевіряйте, коли була зареєстрована організація, чи має вона ліцензію, чи додана до реєстру фінансових установ України. І головне — ознайомтеся з договором та умовами кредитного продукту. Це вбереже вас від можливих подальших проблем.

Читайте також