Чи готові соціальні заклади до зими на Рівненщині

Під час наради у голови обласної ради було обговорено питання про опалювальний сезон 2022/2023 разом із директорами обласних комунальних закладів соціальної сфери.

Про це повідомляють у Рівненській обласній раді.

Питання опалювального сезону 2022-2023 років стало одним із основних під час наради, яку ініціював голова обласної ради Андрій Карауш. Зокрема, це стосувалось закладів соціальної сфери, яких по області налічується 12. В них проживають та отримують соціальні, медичні та психологічні послуги вразливі категорії громадян. Це здебільшого люди похилого віку та особи різними психоневрологічними діагнозами. 

З початку повномаштабного вторгнення, окрім жителів Рівненщини, в закладах соціальної сфери знайшли прихисток і внутрішньо переміщені особи. За інформацією відділу з питань комунальної власності виконавчого апарату облради, сьогодні в обласних соцзакладах проживає загалом 705 ВПО. Тому під час наради обговорили питання реєстрації переселенців та нарахування закладам відповідних компенсацій за їх утримання.

Керівники КЗ також озвучили керівництву обласної ради проблемні питання. Це, передовсім, потреба в заміні старих газових котлів на нові енергоощадні, проведення робіт з ремонту та утеплення приміщень. 

"Головна мета цієї зустрічі – особисто почути кожного керівника, зрозуміти, які проблеми має заклад, і які з них треба вирішувати в першу чергу. Головне питання, яке цікавить мене як голову обласної ради, - це стан справ систем теплопостачання, які котли використовує той чи інший заклад, які видатки необхідно закласти на енергоносії, як за можливості заощадити і при цьому надати підопічним якісні послуги. Адже всі ми розуміємо, якими категоріями громадян опікуємося – ці люди абсолютно залежні від нас і від того, наскільки відповідально ми підготуємося до зими, - зауважив Андрій Карауш.

Читайте також