Чи штрафуватимуть рівнян за перебування без масок на зупинках?

Фото - Рівне Вечірнє

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про адміністративну відповідальність за перебування громадян без масок у громадських місцях. Зокрема, порушників штрафуватимуть правоохоронці.

Під час брифінгу перший заступник голови РОДА Сергій Подолін пояснив, чи будуть на Рівненщині штрафувати людей без масок на зупинках.

"Зупинка - це місце, де накопичується велика кількість пасажирів. Закон дійсно передбачає накладання штрафів від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, у громадському транспорті без масок. Зупинки громадського транспорту віднесено до переліку громадських місць у місті Рівному.

Таке рішення було прийняте на сесії Рівненської міської ради. Згідно із законом, штрафом карається перебування без захисту в місцях, де знаходиться торгові точки, у міському і позаміському транспорті, у інших місцях скупчення громадян в закритих приміщеннях. Автобусні зупинки - це місця на відкритому повітрі і з можливістю забезпечення дистанції", - зазначив пан Подолін.

З цього приводу в полції зазначили, що у першу добу поліцейські спочатку інформуватимуть про вчинене правопорушення, вимагатимуть невідкладного його припинення, а у разі відсутності адекватної реакції на зауваження – штрафуватимуть. 
У подальші дні постанова виноситиметься одразу після зафіксованого  правопорушення. 

Читайте також