Чи здорожчає проїзд у маршрутках Рівного до 14 грн та в тролейбусах до 10: що ухвалив виконком

На сайті Рівненської міської ради з'явились проекти рішень щодо підняття проїзду у маршрутах та тролейбусах. 

Відповідно до документів, пропонується підняти вартість проїзду у маршрутному таксі до 14 гривень, а в тролейбусах - до 10 гривень, вартість місячного проїзного квитка - 300 гривень. 

Таке рішення може набрати чинності з 1 липня. 

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету розглядали це рішення, однак, вирішили його відкласти на довивчення. Коли буде наступне засідання - наразі невідомо. 

Як розповідає начальник управління транспорту та зв'язку міста Рівне Іван Фурлет, економічні підстави для підняття тарифів є.

- Ми намагались не підвищувати тариф, але зараз наступив критичний момент. Перевізники здійснюються перевезення на межі своїх можливостей. Відповідно їхні надходження покривають лише деякі прямі витрати. Зросла вартість палива. Тому ми стояли перед вибором погіршення чи зупинки громадського транспорту. Відтак, на розгляд виконкому виносились це рішення, - сказав Іван Фурлет. 

За його словами, тариф у 14 гривень дозволив би зберегти та забезпечети рух автобусів, про кардинальне покращення автопарку чи якесь його оновлення не йдеться.

Що стосується електротранспорту, то його здорожчання зумовлено подорожчанням запчастин та зростанням тарифу електроенергії, пояснив Фурлет. Також, за його словами, 2/3 тролейбусних перевезень покривається з міського бюджету. 

Нагадаємо, востаннє тариф на проїзд у громадському транспорту зростав 1 червня 2021 року - у маршрутках до 8 гривень, у тролейбусах - до 6 гривень. 

- Якщо тариф буде не прийнятий. то ми будемо спостерігати погіршення надання транспортних послуг, що може стати критичним для громадян, - наголосив Фурлет. 

Читайте також: Йдеться не про заробітки, а про виживання галузі: у Рівному перевізники вимагають підняти тариф на проїзд

 

 

Читайте також