Чим обробити капусту у серпні від шкідників: три народні рецепти

У кінці літа капуста вже наливає качани і особливо боляче, коли їх атакують шкідники. Щоб вберегти урожай від слимаків, попелиці, мура та інших "любителів" поласувати соковитим листям, необхідно проводити обробки.

Ми підотували три народних рецепта, які допоможуть позбутися небажаних комах.

Настій листя тютюну

Застосовується проти блішок хрестоцвітих.

Як приготувати: 200 г листя тютюну заливають 10 л гарячої води і настоюють протягом 2-3 годин, потім проціджують і додають 1 ст.л. рідкого мила. Даним настоєм обприскують рослини.

Оцтовий розчин

Застосовується проти блішок хрестоцвітих та попелиці.

Як приготувати: до 10 л води додають 1 склянку 9% -вого столового оцту або 1 ст.л. оцтової есенції, потім тестують цей склад на одній рослині. Якщо все в порядку, можна обприскувати всі капустяні грядки.

Обробка капусти від шкідників оцтом може бути дуже ефективна, але важливо не перевищувати дозування, щоб не завдати шкоди вашим зеленим вихованцям.

Розчин нашатирного спирту

Застосовується проти капустянки, слимаків, попелиці, мурах.

Як приготувати: 10 мл нашатирного спирту необхідно розчинити у відрі води. Щоб відлякати медведку, яка любить селитися на капустяних грядках, перед висадкою розсади в кожну лунку можна додати не більше 0,5 л розчину. При позакореневій обробці капусти розчином нашатирного спирту можна додати до складу трохи господарського мила.