Чиновниця з МОЗу пояснила, чому на Рівненщині масово звільняються медики

Проблема з масовим звільненням медичних працівників існує не лише у Рівненській області, і не лише від початку пандемії коронавірусу. Про це заявила заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак під час перебування у Рівному. Основною причиною чиновниця назвала критично низький рівень заробітної плати працівників медичної галузі в Україні.

– Останні 2-3 роки у нас спостерігається постійний відтік кадрів медицини. І причина цьому проста та банальна – заробітна плата на рівні 3-5 тис грн. Це коли у європейських країнах навіть соціальна виплата безробітним значно вища. Для того, щоб лікар прийшов на операцію, він має розуміти, що у нього захищена родина, є страхування і є можливість поїхати вчитися – всього цього немає, – додала Ірина Микичак.

Ще однією проблемою, за словами Ірини Микичак, є масовий відтік медиків у приватні медичні центри, які готові платити працівникам вищу заробітну плату.

У Міністерстві охорони здоров’я України мають намір звернутися до уряду з проханням підвищити зарплату медикам – принаймні на 50%.

Нагадаємо, у Рівненській області станом на початок червня звільнилось 324 медичні працівники. З них: 38 лікарів, 109 працівників середнього медичного персоналу та 177 – молодшого медперсоналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступниця міністра охорони здоров’я у Рівному: «Карантин не триватиме вічно»

Читайте також