Чому на Рівненщині бракує інсуліну? (ВІДЕО)

кадр з відео

Закупівля інсуліну для діабетиків повинна відбуватися за умов співфінансуванням з державного і місцевого бюджетів. 

Так відповіла виконувачка обов’язків Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на запитання журналістів UA: Рівне про причини нестачі безкоштовного інсуліну на Рівненщині.

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун:

– Інсуліни не були профінансовані і не було заплановано, щоб профінансувати її стовідсотково за державний бюджет. Як було вже останні кілька років, є співфінансування від державного бюджету і від місцевого бюджету. Ми бачимо, що було дуже багато мертвих душ, і багато коштів, які ніби були витрачені на інсулін, який ніколи не передали пацієнтам, і його, напевно, не закуповували ніколи - інсулін. Дуже неприємно, коли пацієнти не отримують інсулін, коли їхня місцева влада не хоче виділити кошти. Як це буде продовжуватися - будуть кримінальні справи.

Раніше журналісти розповідали про здолбунівську поліклініку, в яку з’їжджаються діабетики з усього району, щоб отримати рецепт на безкоштовний інсулін. Там журналістам розповіли, що діабетикам купувати інсулін доводиться за власні кошти. 

Як повідомив керівник обласного ендокринологічного центру Богдан Серветник, на безкоштовний інсулін Рівненщина з держбюджету отримала половину необхідної суми.

Детальніше про нестачу інсуліну на Рівненщині у сюжеті за посиланням:
https://www.facebook.com/uarivnetv/videos/1855445824492891/

Читайте також