Чому на Рівненщині у деяких районах так мало людей підписали декларацію з лікарем?

фото - Фейсбук

Низький рівень підписаних декларацій між лікарем та пацієнтом в окремих районах та громадах Рівненщини непокоїть заступницю голови ОДА Світлану Богатирчук-Кривко, пише Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації

Скажімо, у КНП “Тараканівська ЛА ЗПСМ”Тараканівської ОТГ лише трохи більше декларацій за 28%, у КНП “ЦПМСД с. Боремель”Боремельської ОТГ – 32,11 %. У КНП”ЦПМСД с. Миляч”Миляцької ОТГ – 36,55%. А що вже казати про 2% підписаних декларацій у Вараші. Такі цифри геть не влаштовують профільну заступницю. Водночас майже 65% декларацій вже є в активі КНП “ЦПМСД”Північний”. До 60% показника підбираються на Ювілейному та трохи менше у Центральному. До кінця року необхідно активізувати кампанію “Обери свого лікаря”, наголосила Світлана Богатирчук – Кривко аби бути максимально готовим до фінансування НСЗУ. Хоча в цілому на Рівненщині вже є 630 344 підписаних декларацій. І на тлі областей – сусідок вона виглядає непогано.

Профільна заступниця подякувала районам, котрі знайшли можливість додати коштів до державної цільової програми “Цукровий діабет”. Разом з тим Гощанський, Острозький та Корецький райони не подбали про своїх громадян і не знайшли додаткових ресурсів.

А ще завдяки активній співпраці керівництва області, управління, вмінню доводити, переконувати, захищати інтереси Рівненщини перед столичними чиновниками сільська медицина має на будівництво та розвиток 261 млн.грн. А це нові амбулаторії, медобладнання тощо.

Що рік прийдешній нам готує. За словами Світлани Богатирчук – Кривко, попереду новий етап – реформування вторинки та третинки. Про це йшла мова під час засідання колегії управління охорони здоров'я Рівненської ОДА.

Читайте також