Чому у Рівному "так часто ламаються світлофори": пояснення

У Рівному комунальники нерідко проводять ремонтні роботи та тимчасово відключають від мережі світлофорні об'єкти. Нещодавно рівняни звернулися із питанням "Чому так часто ламаються світлофори у місті?" до КП "Міськсвітло" РМР.

"Насправді світлофори "так часто" не ламаються, хоча іноді дійсно стаються збої у роботі контролера. В окремих випадках дійсно потрібна заміна проводів, які з часом окислюються. А іноді навіть наслідки ДТП. Але це трапляється не так часто.

 КП "Міськсвітло" Рівне постійно працює над оновленням, покращенням роботи та підвищенням безпеки світлофорних об'єктів. Зокрема, це - заміна аварійних опор, заміна лампових світлофорів на світлодіодні. Під час цього процесу потрібно відключити від мережі увесь світлофорний об'єкт (простими словами - світлофори на всьому перехресті); демонтувати світлофори зі старої конструкції і перенести на нову. Після цього електромонтери повинні знову під'єднати світлофор до мережі і перевірити коректність режимів роботи. Цей процес займає до кількох годин", - зазначають на сторінці підприємства.

Комунальники наголошують, що світлофори не ламаються на стільки часто, але через проведення планових ремонтних робіт доводиться вимикати окремі об'єкти на кілька годин.

Звернутися до КП "Міськсвітло" РМР із пропозиціями щодо покращення роботи можна за номером +380 67 434 12 63 (цілодобово).