Чверть техніки - несправна: які райони Рівненщини не готові до очищення доріг від снігу?

фото ілюстративне

Напередодні зими на Рівненщині завершилися щорічне планове обстеження доріг та готовності техніки до зимового періоду. Зокрема, патрульні перевіряли справність техніки, наявність паливно-мастильних матеріалів та інших засобів для оброблення дороги. 

Найгіршими з готовності до зими виявилися Млинівський, Демидівський, Зарічненський, Рокитнівський та Дубенський райони.

"Думали, що буде здійснено формальний підхід до обстеження даної техніки, проте у нас чітка позиція - провести обстеження та довести до обласного керівництва, що з такими підходами у нас буде катастрофічна ситуація протягом усієї зими, адже дану техніку включають як робочу. Проте кількість несправної техніки становить 25-30%," - зазначив заступник начальника парульної поліції Рівненської області Андріан Горбачевський. 

Патрульні навіть сфотографували техніку, яка ніби має обслуговувати дороги, проте є несправною.

"У Дубенському районі із 9 транспортів, що чистить сніг, - 7 несправних, а з тих, що посипають і чистять, з 6 - 3 несправних. А там обслуговується дві дороги обласного значення. Млинів і Демидівка: з 3 одиниць розподільників - 2 технічно несправні, з 6 снігоочисної техніки - 3 несправні. Так само Рокитнівський район: розподільник один і той несправний, тобто як будуть посипати дороги в Рокитному - не знаю. У Зарічненському районі з 3 одиниць - 1 несправна, посипальний розподільник один і є несправним," - розповів начальник відділу безпеки дорожнього руху Патрульної поліції Рівненської області Сергій Коханюк.

Наразі відповідальних посадових осіб було притягнуто до відповідальності.

 

Читайте також