Де на Рівненщині створять ще одну ОТГ? (ФОТО)

фото - Фейсбук

Чотири громади Березнівського району на шляху створення ОТГ, пише Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування.

8 серпня у Малинську відбулась зустріч представників Бронської, Полянської, Яринівської та Малинської сільських рад, за участі голови Березнівської РДА Віталія Люшина та начальника відділу економічного розвитку і торгівлі Оксани Михайлюк.

Від Рівненського ЦРМС був присутній радник з питань децентралізації Михайло Шелеп.

Темою зустрічі було обговорення подальших кроків з формування Малинської обєднаної територіальної громади.

Спільна робоча група розробила проекти рішень щодо добровільного обєднання територіальних громад, які мають пройти стадію громадських обговорень та схвалень на сесіях сільрад.

Однак представниками громад була озвучена пропозиція до завершення об'єднавчих процесів домовитися між собою про перелік першочергових кроків вже в статусі ОТГ.

Так виникла ідея розробити та підписати спільний меморандум в якому прописати завдання для нової ради в обєднаній громаді.

Голова РДА підтримав таку ініціативу і запевнив, що готовий виступити певним гарантом того, що про цей документ не забудуть після виборів в ОТГ.

Михайло Шелеп закликав представників сільрад не зволікати із прийняттям рішень, щоби об'єднана громада встигла вийти на прямі міжбюджетні відносини з січня наступного року.

Читайте також