Делегація з Рівного відвідала глобальний самміт в Ізраїлі

http://nuwm.edu.ua

26-28 лютого в Тель-Авіві (Ізраїль) відбувся глобальний саміт «Брейнштормінг на тему розумних міст та міської безпеки MUNI World», в якому взяли участь представники влади з багатьох країн світу. До слова, там була найбільша в історії українська делегація представників місцевої влади на чолі з головою  Асоціації міст України та мером Києва  Віталієм Кличко. Від Рівного, як представники влади, освіти та бізнесу, участь в заході взяли міський голова Володимир Хомко і голова  управління стратегічного розвитку та інвестиційСергій Гемберг, ректор Національного університету водного господарства та природокористування Віктор Мошинський  та директор нашої компанії-партнера MVCOM Василь Романюк. Про це пише сайт НУВГП. 

Саміт був покликаний налагодити  двостороннє співробітництво на рівні місцевої влади, а також обмінятися досвідом  у сфері безпеки та інноваційних рішень для «Smart city».

Як розповів Віктор Степанович, під час саміту представники рівненської делегації  відвідали виставку MUNI EXPO, присвячену міським інноваціям і «розумним містам», де понад 130 компаній світу  представили свої технологічні розробки.  Окрім того, впродовж чотирьох днів перебування в Ізраїлі відбулося ряд важливих зустрічей, кінцевою метою яких є рух у напрямку побудови  університету майбутнього. Зокрема, зустріч з представниками Торгово-промислової палати Ізраїль-Україна, щодо обміну випускниками шкіл та навчання їх як в ЗВО України, так і Ізраїлю, приватною  ізраїльською організацією, що займається студентськими обмінами, стажуванням та практикою і вже частково реалізує даний напрямок співробітництва з Українським католицьким університетом . До речі, на цій зустрічі була присутня українка  – студентка Ізраїльського технологічного інституту - Техніону –публічного ізраїльського університету та світового центру досліджень та освіти Тетяна Шахрайчук, яка пообіцяла незабаром відвідати Рівне й особисто зустрітися із студентством та розповісти про усі особливості  навчання в Ізраїлі. Відбулися також перемовини з представниками бізнесу, зацікавленими у наших випускниках. А ще йшлося тут і про програмні продукти для управління університетами.

В цілому, відмітив очільник закладу, що під час саміту вдалося напрацювати нові контакти та нові перспективні напрямки розвитку університету.

Читайте також