Депутат Рівненської облради отримав умовне покарання за незаконне збагачення

Вищий антикорупційний суд виніс вирок депутату Рівненської облради та ексзаступнику голови Поліського лісового офісу Віталію Суховичу. 

Нагадаємо, останнього обвинувачували у незаконному збагаченні. 

Нагадаємо, депутата викрили на незадекларованих статках на мільйони доларів. 

Так, під час обшуків у нього знайшли понад 4 млн доларів у різній валюті.

Також правоохоронці виявили три елітні автомобілі «Audi Q8», Mercedes-Benz GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогий годинник елітної марки Patek Philippe, золоті монети, зливки золота тощо.

Як зазначається у вироку суду, протягом 2002 - 2023 років Сухович отримав дохід на суму понад 3,7 млн грн, з яких утримано податків на суму більше 596 тис грн. 

Дружина депутата  з 1999 року по 2023 отримала доходи на суму майже 7,5 млн грн, з яких утримано податків на суму 64 тис грн. 

Різниця між вартістю набутих активів та підтвердженою сумою грошових надходжень складає понад 98 млн грн.

2 травня обвинувачений уклав угоду з прокурором про визнання винуватості. 

Такж депутат надав викривальні покази щодо себе, крім того перерахував на потреби ЗСУ 5 млн грн. Крім того він підтримав спеціальну конфіскацію вилучених коштів. 

Тож суд затвердив зазначену угоду, визнав обвинуваченого винним у незаконному збагаченні та призначив йому 5 років позбавлення волі з іспитовим строком у три роки. 

У цей строк йому зарахують строк тримання під вартою з 24 листопада 2023 по 24 січня.2024. 

Застадавцю Суховича також повернуть 10,14 млн грн. 

Крім того суд  суд застосував спецконфіскацію до 1,34 млн доларів, 1,034 млн євро та 1,56 млн грн, вилучених у Суховича.

Читайте також