Депутат Рівнеоблради показав, як вночі видобувають бурштин в урочищі Гальбин (ВІДЕО)

Депутат Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук розповів про інцидент, який трапився із ще одним депутатом облради Андрієм Сайчуком та журналістами, які хотіли відзняти, що нині твориться в урочищі Гальбин. На своїй фейсбук-сторінці він написав: 

"О 18.00 журналісти каналу у супроводі мого колеги - депутата Рівненської обласної ради Андрій Сайчук розпочали знімати на відео те, скільки людей та помп заїжджає до урочища Гальбин, на в’їзді до якого, до речі, стоїть блокпост Нацгвардії! З 19.00 розпочався процес заїзду та незаконного видобутку бурштину у цьому урочищі. Усе це відзнято на відео – як заїжджали, як видобували бурштин. Побачивши це все жахіття, знімальна група разом з депутатом поїхала на блокпост – до людей, які мали б надійно охороняти цю територію. Приїхавши на блокпост о 23.00, Андрій Сайчук, поцікавився, чому нацгвардійці та представники поліції не помічають, як повз них проїздить понад 100 авто? Це - підтверджений факт, адже все знято на відео! На це була отримана відповідь, що контролюють вони усе тільки поряд з приміщенням, де вони зупинилися, а все інше - не їхня відповідальність. Від такої відповіді усім, у тому числі й мені, стало просто смішно.

Далі, перебуваючи на блокпості, Андрій Сайчук набрав номер 102, представився, зафіксував своє звернення щодо наявності масового незаконного видобутку бурштину та зазначив про необхідність негайного приїзду слідчо-оперативної групи на місце злочину. Після цього мій колега набирав сарненську поліцію ще разів з п’ятдесят! Реакції не було ніякої - спочатку говорили, що їдуть, а згодом, до третьої години ночі, просто не відповідали на дзвінки! Ви запитаєте - чому? Та тому, що начальник поліції Сергій Смаглюк працює не на державу, а на мафію! Він є тим самим перевертнем в погонах, котрий прикриває весь цей злочинний незаконний видобуток бурштину. Без його відома жодна помпа «на роботу» не виїздить. А ті, хто на помпах, платять за так звані «білети» від 500 до 1000 доларів, в залежності від місця. 

Також є у мене багато питань до директора Клесівського лісництва, де також є великий штат працівників. Він також не може не знати, що на території очолюваного ним лісництва виїздить така шалена кількість мотопомп. Чому він цього не бачить? Певне, не за красиві очі. І третій фігурант, який допускає цей незаконний видобуток - це голова Сарненської адміністрації Ярослав Яковчук. Маю відчуття, що ця людина самоусунулася від виконання своїх прямих обов’язків, і лише сприяє тому безміру, який твориться у нього під носом! 

Тому, підводячи логічний підсумок картини, яку ми маємо на сьогодні, я ухвалив рішення діяти так, щоб зробити все, від мене залежне, і на що я можу вплинути. А саме: у понеділок зареєструю три проекти рішення, які будуть винесені на сесію обласної ради. Це будуть рішення з рекомендацією звільнити з займаних посад: голову Сарненської райдержадміністрації Ярослава Яковчука, начальника Сарненського відділу поліції Сергія Смаглюка, а також директора Державного підприємства «Клесівське лісове господарство» Михайла Ониськевича. І це лише початок наведення порядку на нашому Поліссі. Далі ми будемо виїздити в інші райони, про незаконний видобуток бурштину, незаконну вирубку лісів та інші порушення у яких я вже не раз писав.

Хочу сказати цим горе-керівникам, що якщо сьогодні в урочищі Гальбин та інших місцях почнеться незаконний видобуток бурштину знову, то я поїду туди разом з місцевими активістами. Ми поїдемо просто до ваших домівок серед ночі, візьмемо вас з собою і демонструватимемо, що робиться на територіях, на наведення порядку на яких ви маєте безпосередній вплив".

Читайте також