Депутат Рівнеоблради розповів, як лататимуть дороги області

Депутат Рівненської обласної ради Микола Кучерук на своїй Фейсук-сторінці розповів, скільки цьогоріч виділять у Рівненській обласній раді на ремонт доріг.

Відтак, він зазначив, що важливо зробити дороги там, куди перевізники відмовляються їхати, аби населенню простіше було добиратися.

"Понад 281 мільйон гривень з дорожнього фонду – саме на таку суму можуть розраховувати автошляхи краю в цьому році. От я й думаю, як же мудро розподілити кошти, аби навести лад на автошляхах. Бо ж через розбиті дороги перевізники іноді відмовляються їздити в деякі населені пункти. Тому тамтешнім жителям хоч пішки йди.

Бідкаються: ані справи вирішити, ані в лікарню доїхати. А є ж дороги, які не ремонтували роками! Саме над вирішенням цієї проблеми ми з колегами-депутатами міркували на засіданні очолюваної мною постійної комісії облради з питань будівництва та розвитку інфраструктури. З’ясувалося, що 50 мільйонів із суми необхідно спрямувати на експлуатаційне утримання доріг. Інші 230 мільйонів маємо рівномірно розподілити між районами, пропорційно до протяжності автошляхів. Звісно, при цьому варто врахувати й пріоритетність.

Але, як на мене, найпроблемніші дороги не мають забирати більше, аніж 20% від загальної суми. Бо ж кожен район повинен мати гроші на цю потребу. Відрізок же дороги Рівне-Сарни фінансуватимуть із перевиконання митних платежів.

Тому, аби вже навесні розпочати ремонт цієї ділянки, потрібно якомога швидше визначитись із коштами та об’ємом робіт. Наше завдання – заставити владу ,забезпечити нормальне транспортне сполучення для жителів краю в усіх куточках області". - йдеться в повідомленні.

Читайте також