Депутати із Волині приїхали переймати досвід у рівненських

Делегація Волинської обласної ради сьогодні перебувала з робочим візитом на Рівненщині. Зокрема, депутати ознайомлювалися з роботою своїх колег з постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Рівненської обласної ради. Ключове питання, яке цікавило волинян - формування бюджету області за окремими галузями та механізми фінансування закладів та підприємств обласної комунальної власності. Від керівництва Рівненської обласної ради делегацію з Волині привітав заступник голови Олексій Бучинський, повідомляють у Рівненській облраді. 

Щоби надати вичерпні  відповіді на всі запитання, на зустріч запросили керівників департаментів облдержадміністрації, з якими обласна рада тісно співпрацює з питань бюджетування. Зокрема, директор департаменту фінансів ОДА Лідія Біляк презентувала структуру дохідної та видаткової частини бюджету Рівненщини. Керівники інших підрозділів облдержадміністрації розповіли про механізми розподілу коштів на заклади та підприємства, які перебувають в обласній комунальній власності.

Серед питань, які найбільше цікавили депутатів Волинської обласної ради, - готовність медзакладів Рівненщини до переходу на прямі фінансові стосунки з Національною службою здоров’я України та як в нашій області відбувається оптимізація мережі медзакладів в рамках медичної реформи.

Також волинські колеги цікавилися питаннями оренди комунального майна, фінансування позашкілля, обласних спортивних закладів, клубів та шкіл, фінансування закладів культури. 

Отримали відповіді також і на запитання, як в області працює програма з енергоефективності та програма підтримки малозахищених верств населення.

Як підсумок, представники Волинської обласної ради відзначили, що на Рівненщині обласна рада та облдержадміністрація співпрацюють  досить конструктивно та ефективно. Тож не дивно, що бюджет в нашій області приймають вчасно, і цьому передує спільна робота профільних департаментів, керівників обласних комунальних підприємств та закладів з керівництвом обласної ради та депутатами постійних комісій. А це дуже важливо в період реформ, які тривають в галузях освіти, медицини та в місцевому самоврядуванні.

Читайте також