Депутати Рівненської облради - за легалізацію видобутку бурштину

На засіданні комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села до членів комісії звернувся генеральний директор ТОВ «Технобуд» Олександр Скрипник з проханням підтримати намір даної компанії отримати спеціальний дозвіл на видобування бурштину у північно-східній частині Федорківської ділянки Клесівського родовища, що знаходиться у Сарненському районі Рівненської області.

«Наша компанія вже понад 18 років успішно здійснює свою діяльність з виробництва нерудних будівельних матеріалів і утримує лідерську позицію на ринку. В процесі своєї діяльності ТОВ «Технобуд» зіткнулося з проблемою потенційної загрози обмеження функціонування Клесівського кар’єру з урахуванням намагань з боку третіх осіб оформити довільну документацію на видобування бурштину на Федорівській ділянці Клесівського родовища бурштину, площа якої частково накладається на ліцензійну площу Клесівського – VI родовища гранітів та на площу відвального господарського кар’єру», - повідомив Олександр Скрипник.

За його словами, видобування бурштину є вимушеною і факультативною діяльністю підприємства і тому не розглядається в якості основного джерела отримання прибутку.

«Виходячи з принципів соціальної відповідальності підприємства перед громадою, отриманий дохід від видобування та реалізації бурштину ми готові спрямувати на соціально-економічні заходи щодо підтримки місцевого населення. Крім того, це дасть можливість зменшити рівень незаконного видобутку бурштину, а також збільшити надходження до місцевого бюджету.», - додав генеральний директор ТОВ «Технобуд».

На підтримку даної фірми виступила заступник голови Клесівської селищної ради Тетяна Коханевич зазначивши, що підприємство не тільки забезпечує майже половину надходження до місцевого бюджету, але й додатково надає підтримку у розвитку та розбудові інфраструктури території в різноманітних проектах. 

В свою чергу голова комісії Світла Богатирчук-Кривко наголосила: « Ми як депутати повинні підтримувати фірми, які готові законно видобувати бурштин тим самим створювати для людей робочі місця, а також наповнювати бюджети об’єднаних територіальних громад».

Усі члени комісії підтримали та рекомендували винести на пленарне засідання обласної ради даний проект рішення.

Прес-служба Рівненської обласної ради

Читайте також