Депутати внесли зміни до бюджету Рівненщини: що в пріоритеті?

Одним з питань порядку денного сесії було внесення змін до обласного бюджету. За підсумками семи місяців поточного року перевиконання власних доходів обласного бюджету склало 105,8 %, це 24,7 млн.грн. Бюджет розвитку складає 7,5 млн.грн. Також Рівненщина одержала з державного бюджету цільових субвенцій на загальну суму майже 55 млн.грн.   

Найбільші субвенції, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України спрямовуються на будівництво та реконструкцію спортивних об’єктів, зокрема, на продовження будівництва універсального спортивного комплексу обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву, що по вул. Макарова у Рівному (48 млн.грн.), на облаштування мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту (5,5 млн.грн. цільової субвенції на умовах співфінансування не менше 50%).

Також за рахунок субвенцій на інфраструктуру об’єднаних територіальних громад до загального та спеціального фонду бюджету області надійшло 5,4 млн.грн.

24,7 млн.грн. перевиконання власних доходів бюждету за погодженням обласної ради розподіляться між різними галузями.  

Зокрема, майже 560 тис. грн. спрямовуються закладам галузі освіти, з них 460 тис.грн. - на співфінансування будівництва і ремонту спортивного майданчика обласного наукового ліцею-інтернату, 100 тис.грн. - обласному центру перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців.

Закладам медицини області виділяється додатково 6,1 млн.грн. :

з них 1,5 млн.грн. - Рівненській обласній клінічній лікарні на проведення процедури гемодіалізу для хворих з хронічною нирковою недостатністю;

774 тис.грн. – Рівненській обласній дитячій лікарні на придбання медикаментів, реактивів, поточний ремонт рендгенапарату у травмпункті, поточний ремонт апарату штучної вентиляції легень, завершення капремонту водовідведення будівлі ізоляційно-діагностичного корпусу. Однак, депутати  постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків, засідання якої відбулося перед сесією, підтримали пропозицію головного лікаря обласної дитячої лікарні, депутата обласної ради Віталія Бойка частково зменшити ці видатки і 108,2 тис.грн. направити на Урвенський психоневрологічний інтернат на коригування проектно-кошторисної документації на будівництво очисних споруд;

2,8 млн.грн. виділяється обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на придбання пального і 200 тис.грн. для оплати реєстраційних послуг двох спецавтомобілів, які надійшли в область як благодійна допомога. Також, за пропозицією тієї ж бюджетної комісії відбулося коригування видатків загального та спеціального фонду обласного бюджету, а саме: частину коштів, передбачених КЗ «Рівненський обласний протитуберкульозний диспансер» на реконструкцію будівлі станції обеззараження стічних вод під харчоблок в сумі 1,569 млн.грн. направити центру екстренної медичної допомоги на створення апаратно-програмного компексу оперативно-диспетчерських служб. У той же час, члени комісії підтримали рекомендацію дофінансувати протитуберкульозний диспансер за рахунок перевиконання бюджету за підсумками листопада;  

по 100 тис.грн. виділяється на ліквідацію наслідків затоплень у двох комунальних закладах: обласній стопатологічній поліклініці та обласному перинатальному центрі;

585 тис.грн. виділяється на впровадження телемедицини в кількох обласних комунальних підприємствах, а саме початок відповідних робіт в обласній клінічній лікарні, обласному диспансері радіаційного захисту населення, обласному шкірно-венерологічному диспансері. Загальна ж потреба становить 10 млн.грн.;

600 тис.грн. виділяється на центр з нарахування та здійснення соціальних виплат (з яких 400 тис.грн. становить зарплата з нарахуваннями, а 200 тис.грн. – інші видатки).

1,6 млн.грн. виділяється на обласну програму підтримки малозахищених верств населення, з яких 200 тис.грн. – на надання допомоги особам з інвалідністю з вадамии слуху та зору.

На підтримку фізкультури та спорту Рівненщини з коштів перевиконання виділяється  798,5 тис.грн.:

Кошти, які були передбачені на проведення крайової післятаборової пластової зустрічі «Джемборі-2019», перерозподілять на інші заходи, адже ця зустріч фінансувалася з обласного бюджету.

На установи культури і туризму додатково спрямовуються 630 тис.грн. Зокрема, на ліквідацію підтоплень та інші ремонтні роботи.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України щодо підвищенням посадових окладів, виконавчому апарату обласної ради додатково спрямовується 1,4 млн.грн. на оплату праці з нарахуваннями.

На програму підвищення ефективності виконання повноважень органами виконавчої влади додатково спрямовується 2,7 млн.грн.

На обласну програму інформатизації, зокрема на розвиток системи електронного документообігу спрямовується 751 тис.грн.

200 тис.грн. спрямовується на обласну комплексну програму профілактики правопорешень та боротьби зі злочинністю.

На погашення внесків до Пенсійного фонду комунальному підриємству «Міжнародний аеропорт Рівне» спрямовується 2,2 млн.грн.

Також дадатково спрямовується 148,1 тис.грн. на проведення щорічного обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад, а саме переможцю конкурсу, що в Сарненському районі.

Також в рамках данного рішення депутати погодили внутрішні зміни, запропоновані головними розпорядниками коштів, а також враховуючи окремі рекомендації постійних комісій обласної ради. Так, за повторною рекомендацією медичної комісії 200 тис.грн. виділяється комунальному підприємству «Корецька обласна лікарня відновного лікування» - для проведення капітального ремонту даху їдальні. Ще виділяються кошти трьом обласним закладам на закупівлю продуктів харчування: обласному протипухлинному цунтру (200 тис.грн.), обласному диспансеру радіаційного захисту населення (100 тис.грн.) та КП «Обласний дитячий туберкульозний санаторій «Новостав» (50 тис.грн.).

Пресслужба Рівненської обласної ради

 

Читайте також