Деревообробні підприємства Рівненщини попросили допомоги із сировиною

http://www.rv.gov.ua

Виробники фанери Рівненщини звернулися до Рівненської ОДА з проханням стабілізувати постачання сировини на їхні підприємства. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

 

Представники «ТзОВ «ОДЕК Україна» ТОВ «Костопільський фанерний завод» ТзОВ «Олісма» кажуть, що відчувається дефіцит матеріалу, з якого виробляють продукцію. Бізнесмени занепокоєні, тому що це може призвести до зниження темпів виробництва.

«Рівненщина виробляє 65 % фанери від загальноукраїнського обсягу. Тут працюють потужні підприємства. Сучасне обладнання дозволяє випускати якісну продукцію з доданою вартістю, яку постачають на європейські ринки. Підприємства забезпечують роботою місцевих жителів, справно сплачують податки до бюджетів», - розповідає генеральний директор «ТзОВ «ОДЕК Україна» Мирон Чернецький.

Виробництво зростає, відповідно й збільшується потреба у сировині. Останнім часом фанерні підприємства все частіше використовують деревину, яку накопичили на своїх складах за попередній період.

В свою чергу лісівники кажуть, що свої договірні зобов’язання виконують.

«Уся деревина, яку заготовили лісгоспи області, виставляється на аукціон для закупівлі. Усі рубки дерев здійснюються відповідно до проектів лісовпорядкування. Разом з тим є проблема з масовим всиханням  різновікових соснових лісів», - пояснює керівник обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.  

Втім, для виготовлення фанери необхідні  листяні породи дерев. Тому фанерні підприємства просять проводити заготівлю деревини з врахуванням потреб вітчизняних деревообробників.

«Питання важливе. Адже робота промислових підприємств – це основа економіки області. Поставку сировини на рівні області ми можемо гарантувати. Проте, попит деревообробників на сировину росте. Тому Рівненська ОДА звернеться до Держлісагенства з проханням збільшення заготівлі деревини та реалізації фанерної сировини за рахунок підприємств лісової галузі сусідніх областей», - наголосив заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Читайте також