Держгеокадастр, бувай: відтепер дві громади на Рівненщині розпоряджатимуться своїми землями самостійно

Сьогодні в Рівному дві громади області отримали в комунальну власність землі сільськогосподарського призначення, які раніше були у державній власності  поза межами населених пунктів.

Відтак, відповідні акти підписали начальник Головного територіального управління Держгеокадастру у Рівненській області Роман Мигаль та голови Тараканівської та Привільненської ОТГ, що в Дубенському районі.

Загалом у їх власність передали 827,1512 га землі. Зокрема, Тараканівська громада отримала 407,6 гектрарів , а Привільненська – 419,5 гектарів. Громади розпоряджатимуться цими землями так само, як і тими, що в межах населених пунктів – рішенням сесій.

Зазначимо, що зважаючи на такі зміни, процедури, пов’язані із документацією не зміняться. Замінять лише розпорядника – Держгеокадастр передає право розпоряджатися цими землями на місця.

Нагадаємо, що 31 січня Уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність територіальних громад. Відтак, уже до кінця місяця планують передати землі ще двом громадам області.

До слова, в Україні така кампанія стартувала недавно – декілька тижнів тому і вже 7 областей передали землі.

Із поетапною блок-схемою отримання земельних ділянок у власність ОТГ можна ознайомитися за посиланням.

 

Читайте також