Десантник ЗСУ з пораненням пішов на штурм позицій та до кінця бою продовжував керувати підрозділом

Керівник підрозділу 25-ї окремої десантної бригади попри поранення пішов на штурм російських позицій.

Про це повідомляє Командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Офіцер розповідає, що окупанти вели обстріл з двох напрямків. Він навіть не помітив коли у розпалі бою отримав поранення осколком. Однак, це не завадило Герою керувати підрозділом та піти на штурм ворогів.

"Окупанти наступали відразу з двох напрямків. Спочатку танки, а за ними піхота. Основні сили нашого підрозділу – вели вогонь з усіх стволів. Розрахунки ПТРК палили броньовану техніку, а інші приготувалася до “теплої” зустрічі", – розповідає командир одного з підрозділів 25 окремої повітряно-десантної Січеславської бригади на ім’я Олександр.

Зупинивши противника, десантники отримали наказ взяти штурмом бойові позиції противника та провести їхню “зачистку”. Відпрацювали на всі сто.

Наступного дня, росіяни знову спробували піти на прорив на одній з наших ділянок.

"Після четвертого залпу “Градів”, з іншого боку по наших позиціях “запрацювали” міномети. Згодом “поповзли” БМП, за якими навіть не ховаючись йшла їхня піхота. Все відбувалося наче в кіно: вибухи, вогонь, бойова атмосфера... Я навіть не помітив, як під час бою отримав осколкові поранення… тільки щось гаряче побігло по обличчю та запекла рука", - зазнчає Герой.

Незважаючи на поранення Олександр зі своїм підрозділом пішов на штурм ворожих позицій. Тоді десантники завдання виконали, ворожі бліндажі та траншеї – зачистили, а залишки переляканих “освободітєлей” відступили.

На їхньому рахунку лише за кілька днів інтенсивних бойових дій – значна кількість знищеної російської техніки. А під час штурмових дій, вони відправили “на концерт до Кобзона” не один десяток окупантів.

Читайте також