Детінізація лісу: на Рівненщині запроваджено електронний облік деревини

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Заготівля і продаж деревини – під прицільним наглядом. Усі державні підприємства Рівненської області запровадили систему електронного обліку деревини. Таким чином, дані щодо продукції контролюються з моменту її заготівлі та до реалізації, зазначають в Рівненській ОДА.

Тестове підключення провели також і 15 приватних підприємств Рівненщини, які вже вносять дані у програму, повідомила директор департаменту агропромислового розвитку Надія Переходько під час щотижневої наради в ОДА.

Голова ОДА Віталій Коваль наголосив, що для того, аби припинити тіньовий ринок лісу, електронний обіг деревини в області має бути запроваджений 100-відсотково, незалежно від форми власності та кількості земель у користуванні. У разі відмови, податкова служба включить підприємство до системи ризиків, а це перешкоджатиме продажу продукції.

До слова, онлайн-карту рубок на Рівненщині можна побачити через e-реєстр «Ліс у смартфоні». Кожна людина може зайти з комп’ютера чи телефону на сайт LK.UKRFOREST.COM та ознайомитися з переліком лісорубних квитків на заготівлю деревини або перевірити на карті законність здійснення рубок.

Нагадаємо, Уряд оголосив 2020-ий рік Роком детінізації української економіки. Вже ведеться робота в кількох напрямках – нелегальних АЗС, грального бізнесу, обліку деревини та тіньового працевлаштування.

Читайте також