Діти з особливими потребами зможуть оздоровитися, як і раніше, у супроводі родичів

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Норма, згідно з якою категорія дітей з особливими потребами, які через складні діагнози могли поїхати на оздоровлення лише у супроводі дорослого родича, і надалі залишається чинною.  За рекомендацією президії, Рівненська обласна рада вилучила відповідні зміни з Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року. 

Нагадаємо, за ініціативи департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, у першочерговому варіанті даного проекту рішення був новий пункт, який передбачав, що з обласного бюджету здійснюватиметься фінансування оздоровлення даної категорії дітей, але без супроводжуючих. Батькам чи іншим особам, на яких покладено супровід, треба було їхати за власний кошти або ж благодійну допомогу.

Однак, члени президії обласної ради підтримали позицію батьків дітей з інвалідністю, які обурилися такій ініціативі. І вже до засідання сесії рекомендували виключити відповідний пункт з проекту рішення.

Відтак, на 2020 за програмою на оздоровлення дітей з особливими потребами, які через діагноз потребують супроводу, в обласному бюджеті передбачили 1 150,0 млн.грн.

2019-го сума була дещо меншою. За 960 тисяч бюджетних гривень торік оздоровили 63 таких дітини.

За інформацією пресслужби Рівненської облради.

Читайте також