Дитина померла в лікарні: у Рівному змінили вирок водію буса, який збив 13-річну дівчинку

У Рівному переглянули вирок водію буса, який збив 13-річну дівчинку на самокаті. 

Нагадаємо, ця ДТП сталась близько 19 години 18 жовтня 2018 року на колишній вулиці Макарова. На той час 19-річний житель Гощанського району, керуючи автомобілем "Opel Movano" збив 13-річну Олександру Пивовар, яка разом із хлопчиком на скейті їхала на самокаті. Діти раптово виїхали на проїзну частину, проте водій також перевищив дозволену швидкість. Вказується, що він рухався зі швидкістю не менше 98,5-102,5 км/год при допустимій нормі у 50 км/год. 

Спочатку дівчинку лікували рівненські лікарі, а потім її доправили до лікарні Туреччини. Проте 4 листопада вона померла. 

26 квітня 2016 року обвинувачений отримав вирок: 5 років ув'язнення без позбавлення права керувати автомобілями. Водночас його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком у 3 роки,

Також суд стягнув із водія 200 тис грн моральної шкоди на користь потерпілої. 

Прокурор та потерпіла оскаржили цей вирок та просили присудити обвинуваченому реальний строк: 5 років ув'язнення, заборонивши йому сідати за кермо протягом 3 років. 

На думку потерпілої, обвинувачений намагається уникнути кримінальної відповідальності. 

Натомість обвинувачений та його захисник просили залишити вказаний вирок без змін. 

Зрештою апеляційний суд задовольнив скарги прокурора та потерпілої частково: попередній вирок скасував та призначив обвинуваченому 5 років ув'язнення, заборонивши йому сідати за кермо протягом 2 років, водночас звільнив від відбування покарання з іспитовим строком у 3 роки. 

 

Читайте також