Дітям учасників АТО/OOC обласна рада хоче організувати відпочинок у Польщі

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Про те, щоб організувати відпочинок дітей, батьки яких є учасниками АТО/OOC, у Вармінсько-Мазурському воєводстві Республіки Польща керівництво обласної ради вело перемовини з польською стороною не один раз. Зокрема, й в рамках виконання відповідної Угоди про співпрацю між Рівненщиною та цим воєводством. Аби це стало можливим цього року, на розгляд депутатів обласної ради подано проект рішення «Про внесення змін до Обласної програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, санаторіїв на період до 2022 року”. Його планують розглянути на найближчій сесії 13 березня.

Документ, зокрема, передбачає організацію відпочинку дітей з числа сімей учасників АТО/ООС Рівненської області на території Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща. Крім того, організацію оздоровлення та відпочинку дітей з числа закордонних українців, що проживають на території Вармінсько-Мазурського воєводства Республіки Польща в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку нашої області. Відповідно до проекту рішення - за рахунок коштів обласного бюджету та інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

Зокрема, на здійснення цих заходів у 2020 році передбачається закласти 395 тис.грн.

Загалом же орієнтовний обсяг фінансування за Програмою на 2020 рік може скласти 67 млн. 859 тис. 200 грн. Йдеться про кошти державного, обласного, місцевих бюджетів та інших джерел фінансування.

Як розповів Директор департаменту соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації Олексій Шамак загальний перелік категорій дітей, яким передбачено за Програмою організація оздоровлення та відпочинку, не змінився.

Повідомили в пресслужбі Рівненської обласної ради.

Читайте також