Діви бояться публічних виступів, а Овни - бути забутими: який у вас страх за знаком зодіаку

У нас усіх є страхи – це нормально. Але хто б міг подумати, що фобію можна вгадати за знаком зодіаку. Вона, можна сказати, передбачена зірками.

Овен – атазагорафобія

Атазагорафобія – це страх бути забутим або відкинутим. Ті, хто бореться з атазагорафобією, бояться, що інші забудуть про них. Фахівці вважають, що викликати атазагорафобію може поєднання сімейної історії, нейрохімії та травмуючих життєвих подій.

Овен — один із найсміливіших знаків зодіаку, мало що може їх налякати. Але Овни амбітні та прив’язливі, так що можливість бути відкинутими для них справжній жах.

Телець – пеніофобія

Пеніофобія, або страх життя в злиднях, зазвичай настає, коли людина долає фінансову кризу. Після цього його довго турбує думка про повторення цього періоду.

Тільці люблять жити в розкоші (а хто ні?), але дуже бояться голоду та злиднів, тому й працюють за трьох.

Близнюки – деціофобія

Цей знак страшенно боїться приймати рішення. Вони можуть це робити іноді, але тільки коли вже припирає. І Близнюкам болісно думати, що вибираючи щось одне, щось інше вони втрачають. Необхідність приймати рішення викликає в них паніку та занепокоєння.

Вражає при цьому, що Близнюки — один із гнучких і суперечливих знаків.

Рак – тропофобія

Тропофобія — це страх чи нелюбов до подорожей, зокрема до переїздів та зміни місця проживання. Раки також не люблять змінювати школу, роботу чи партнерів. На них може вплинути навіть перестановка меблів. Раки важко переносять зміни. Вони емоційно прив’язані до своїх близьких та будинків, у яких живуть.

А ще Раки не в захваті від незнайомців, тож нові особи можуть викликати у них стрес.

Лев – атихіфобія

Атіхіфобія – це страх невдач. У всіх є м’яка форма цієї фобії, але деяких людей вражає справжня паніка при думці, що вони проваляться або щось не вийде.
Леви звикли до загального захоплення, і для них думка, що їх можуть висміяти або що вони програють, болісна.

Левам, як ніяким іншим знакам, важливо, як на них дивляться оточуючі.

Діва – пейрафобія

Логофобія, або глософобія – нав’язливий страх перед мовою, пов’язаний з логоневрозом (заїканням) і мутизмом. Має варіанти: страх говорити взагалі або з незнайомими людьми, страх публічних виступів (пейрафобія) та страх сцени, із заїканням (лалофобія), страх окремих слів (вербофобія).

Діви терпіти не можуть виступати на публіці, воліючи інтелектуальну та приховану роботу за лаштунками.

Терези – аллодоксафобія

Аллодоксафобія – ірраціональний страх перед думкою інших людей. Терезам дуже важливо, що про них говорять, а ще вони побоюються і уникають конфліктів.

Це настільки миролюбний знак, що Терези краще зазнають образи, ніж висловлять свою претензію вголос.

Скорпіон – танатофобія

Танатофобія – це глибокий екзистенційний страх смерті. Скорпіони, незважаючи на свій похмурий гумор, дуже життєлюбні знаки. Вони люблять життя у всіх його проявах і дуже бояться його втратити (як і всі ми, що вже).

Скорпіони – це той знак, хто прокидатиметься в холодному поті від снів, що колись усе закінчиться.

Стрілець – клеїзіофобія

Клеїзіофобія – соціальна тривожність, яку викликають замкнуті простори або обмеження руху. Щось на кшталт клаустрофобії, але більше стосується саме заборони на пересування. Люди, які страждають на цей розлад, не шанують ліфти і навіть ремені безпеки на атракціонах.

Стрільці дуже волелюбні знаки, їм нестерпна думка про те, що хтось може зазіхнути на їхню свободу.

Козоріг – рабдофобія

Рабдофобія – це страх критики або покарання. Часто розвивається із травматичного дитячого досвіду. Козороги гіпервідповідальні трудоголіки (ось це поєднання, так?), тому їм огидна думка, що хтось може почати критикувати їхню роботу.

Тому що найкращі критики для Козорогів – це вони самі.

Водолій – тассофобія

Це нудьга чи неробство, які викликають занепокоєння і навіть паніку. Водолії настільки діяльні, що вони не терплять залишатися в полоні відсутності завдань. Водолії енергійні, балакучі і сповнені сил.

Немає для Водолія нічого гіршого, ніж втрата цього вогника (або шила), яке змушує їх ворушитися.

Риби – скоптофобія

Скоптофобія – страх здатися безглуздим і смішним в очах оточуючих у зв’язку з уявними недоліками. Такі люди страждають комплексами, і будь-яке відхилення від прекрасного сприймається ними як щось жахливе, огидне.

Рибки, ви чудові, будь ласка, любіть себе.

Читайте також