Для апаратів ШВЛ у Рівненській обласній дитячій лікарні благодійники закупили комплектуючі

У відділенні анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Рівненської обласної дитячої лікарні надають висококваліфіковану реанімаційну допомогу дітям, які народилися хворими або захворіли у ранньому неонатальному віці. 

Такі дітки потребують тривалого лікування, підтримки життєдіяльності за допомогою апаратів штучноії вентиляції легенів. У відділені є дев’ять таких апаратів ШВЛ. Вони постійно потребують заміни або ремонту комплектуючих. Так, нині терміново потрібні зволожувач, вологозбірник у комплекті з трійником пацієнта та тригерний датчик. Це дозволить підтримувати спроби маленьких пацієнтів самостійно дихати. 

У відділенні анестезіологіії та інтенсивної терапії новонароджених «виходжують» діток, вага яких менше 600 грам. До прикладу, зараз тут лікують малюка, який народився із вагою всього 770 грамів. Для повноцінного і якісного лікування потрібно підключення до апарату ШВЛ.

«Нам дуже потрібні комплектуючі для апаратів ШВЛ. А саме зволожувачі, підігрівачі повітря, спеціальні датчики, які показують скільки повітря потрібно давати дитині, аби вона мала змогу дихати. Тут багато діток, які потребують такої допомоги. Тепер ми не будемо хвилюватись через те, що техніка може вийти з ладу, відповідно, шанс на здорове життя матимуть більше новонароджених, - розповіла лікар-анестезіолог обласної лікарні Оксана Марчевська.

Так як у закладу немає коштів на заміну застарілого обладнання, представники благодійного фонду «Скарбниця Надії» розпочали збір коштів для оновлення комплектуючих.

Невдовзі у відділенні таки з’явиться таке важливе обладнання. Допомогти діткам вирішила громадська організація «Рівне Разом». Як розповів голова організації Віктор Шакирзян, необхідно створити усі сприятливі умови, аби лікарі мали змогу рятувати життя діткам.

«Щодня наші лікарі борються за життя крихіток, незважаючи на недостатню кількість необхідного обладнання. Як тільки дізнались, що є така потреба, без сумнівів вирішили підтримати і лікарів, і маленьких пацієнтів. Найближчим часом у них з’являться необхідні комплектуючі для апаратів ШВЛ». 

Вже понад 19 років у цьому відділенні рятують життя діткам. У відділенні постійно потребують допомоги – від комплектуючих для апаратів ШВЛ до датчиків для спеціальних пристроїв. Сертифікат на отримання необхідного комплектуючого обладнання лікарям сьогодні вручив голова «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Читайте також