Для школярів з Рівненщини розминку проводив чемпіон (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Вже сім сезонів поспіль кращі спортсмени Рівненщини подорожують всіма куточками нашої області і знайомлять підростаюче покоління зі світом фізичної культури, спорту і здорового способу життя.

Ініціатором і засновником заходу «Розминка від чемпіона» є обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Розпочалися активності і з початком цього навчального року.

Черговий етап спортивного свята відбувся у селі Воронки Володимирецького району. На базі тамтешнього НВК пройшла зустріч з майстром спорту України міжнародного класу з регбіліг, гравцем РК «Поділля» Вадимом Полюховичем. Спортсмен вже є багаторазовим учасником таких заходів, тому завжди легко знаходить спільну мову з дітьми.

Цього разу зі школярами обговорювали не лише правила гри в регбіліг і тренування професійних атлетів, а й особливості розвитку цього виду спорту в Україні та світі та найсильніших його представників. Зокрема, гість розповів, що вже багато років є фанатом регбійного клубу «Тулуза», котрий традиційно формує основний «кістяк» збірної Франції, є 19-разовим переможцем чемпіонату Франції і одним з найсильніших колективів Старого Світу.

Окрім цього, Вадим запропонував місцевим хлопцям самим пройти короткий практичний курс з гри в регбіліг. Юнаки спробували вправлятися з незвичним досі для них м’ячем, відпрацювали боротьбу під час так званого «коридору» і навіть позмагалися між собою у регбійних «сутичках», або як їх називають професійні гравці «скрам». Також гості нагородили кращих художників з числа школярів, котрі напередодні підготували роботи для конкурсу малюнку на спортивну тематику. Вадим Полюхович особисто вручив переможцям пам’ятні сувеніри від Відділення НОК України в Рівненській області.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також