Для сімох майбутніх підприємців із Рівненщини закупили обладнання за кошти Уряду Королівства Данії

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

П’ятого листопада на сімох майбутніх підприємців із Млинова вручили сертифікати на отримання обладнання для започаткування власного бізнесу. Вартість одного комплекту – близько 80 тисяч гривень.

Тепер у Млинові будуть виготовляти крафтові сири, металічні та дерев'яні конструкції (глемпінги), відкриють гінекологічний і стоматологічний кабінети, виготовлятимуть крафтову пастилу, чаї, фріпси, безперервно вирощуватимуть зелень та відкриють Event-agency.

Це стало можливим у рамках проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», що впроваджується Міжнародною організацією праці та фінансується Урядом Королівства Данії. Конкурс адмініструється громадською організацією «Волинський Ресурсний Центр».

Було оголошено конкурс бізнес-планів від потенційних підприємців-початківців двох пілотних громад Рівненщини, де були створені Місцеві партнерства зайнятості (м. Сарни та смт. Млинів). Відібрано потенційних учасників (охочих започаткувати власну справу) та проведено навчання. Усього навчання пройшли 36 осіб (троє з міста Сарни та 33 з Млинівської громади). Учасники підготували бізнес-плани, подали їх на конкурс та захистили свої ідеї перед комісією. Оцінку проєктів здійснювали представники місцевого партнерства зайнятості. Усього подано 22 бізнес-плани, з яких експертною комісією визначено 11 переможців.

«Головне завдання даної ініціативи - підтримати майбутніх підприємців. Головними бар’єрами для створення власної справи, найчастіше є недоступність стартового капіталу та відсутність компетенцій у сфері ведення бізнесу. Саме проти цих бар’єрів націлена діяльність нашого проєкту. Всі 22 учасники конкурсу бізнес-планів пройшли спеціальне навчання за програмою й методологією, що сертифікована Міжнародною організацією праці «Розпочни свій бізнес» (Start and Improve Your Business — SIYB). Цей інструмент розвитку підприємницьких навичок перевірений у багатьох країнах світу, а цьогоріч ми його використовуємо у Рівненській області», - зазначив президент Волинського Ресурсного Центру Василь Кашевський.

До слова, загальна вартість обладнання становить близько 600 тисяч гривень.

Читайте також