Для захисту інтересів жителів Рівненщини: в облраді об’єднались п’ять фракцій

Сьогодні керівники п'яти фракцій у Рівненській обласній раді заявили про створення Координаційного об'єднання депутатів більшості облради. Мова про фракції ВО «Свобода», «Європейська солідарність», ВО «Батьківщина», «Конкретних справ» і «УКРОП». 

Під час спільного брифінгу керівники цих фракцій зазначили, що об'єднали зусилля заради захисту інтересів мешканців області. Обласні обранці вже узгодили спільні цілі для роботи у цьому й наступних скликаннях у місцевих радах Рівненщини. Крім того, наразі вони визначили принципи взаємодії під час виборів до місцевих рад восени цьогоріч. 

Керівник фракції ВО «Свобода» Олексій Бучинський зазначив, що діючим депутатам, які зрадили інтереси виборців, партії, дискредитували політичні сили, від яких балотувалися, будуть відмовляти у висуванні на наступні вибори будь-якого рівня.

«Важливо зрозуміти одну річ - вибори, які будуть осінню, згідно із новим законодавством, відбуваються на повністю партійній системі, - зазначив пан Бучинський. - Партія формує список загальний - обласний, партія формує регіональні списки. Тим колегам, які не дотримувались партійної дисципліни, не дотримувались обіцянок, даних виборцям, ми будемо дякувати і будемо з ними прощатись. На наступних виборах від політичних сил, які є в цьому об’єднанні вони брати участь не будуть».

Представники Координаційного об'єднання виокремили такі завдання співпраці:

  • протидіяти тиску на депутатів та кандидатів у депутати, підкупу виборців і нечесний агітації;
  • розробити єдину позицію щодо реформ у сфері медицини, освіти, житлово-комунального господарства й тарифної політики, агропромислового комплексу та земельної реформи, аби захистити права та інтереси мешканців;
  • не допустити поширення антиукраїнських ідей, об'єднати зусилля заради захисту національних інтересів України і забезпечення принципів соборності неподільності держави;
  • спільно шукати сильні й професійні кандидатури для підтримки на місцевих виборах 2020 року в органи місцевого самоврядування. 

Очільниця фракції «УКРОП» в Рівненській обласній раді Діана Гордійчук розповіла, що вони спільно будуть протидіяти застосуванню адмінресурсу, тиску на депутатів та кандидатів у депутати:

«Дуже часто вибори роз’єднують політичні сили. Рівненщина показує зовсім інший приклад. Напередодні виборів ми з основними політичними силами вирішили об’єднатись задля того, щоб показати, що вибори, які будуть 25 жовтня цього року, можуть відбуватись за принципами толерантності та взаємоповаги, - пояснила пані Гордійчук. - Ми разом будемо протистояти брудному чорному піару, протидіяти тиску адмінресуру, залякуванню депутатів і кандидатів у депутати».

Зазначимо, члени об’єднання координуватимуть свою діяльність заради того, аби обласна рада стала справді ефективним органом прийняття рішень на користь громади.

Читайте також