"До 16-річної дівчинки приходили кожен вечір по черзі": військові ЗСУ розповіли про звірства окупантів на Чернігівщині

Ілюстративне фото

На Чернігівщині українські військові звільняли населені пункти від російських окупантів. Під час спілкування іх місцевими вони дізнались про жорствокі злочини, які чинили росіяни.

На щастя, села у Чернігівській області від загарбників розчистили. ЗСУ провели ряд операцій, внаслідок яких було знищено велику кількість ворожої техніки та особового складу противника.

Журналісти "Фактів" дізналися, як пройшла операція із зачистки.

За словами воїнів, першими "дали драпака" кадирівці:

"Вони колонами відступали. По перехватам "радійки" ми чули, як вони там панікують. Українські вояки підбили три танки і знищили п'ять бронемашин ворога".

Після бою на вулицях лежать обвуглені тіла росіян. Бійці кажуть, що це заслужена розплата за те, що вони тут чинили.  А саме - грабували, гвалтували та вбивали.

Один із військових демонструє особисті речі російського окупанта.

"Не зрозуміло, навіщо йому стільки з собою презервативів. Казали хлопці, що в одному БТРі знайшли цілий ящик презервативів. Вони прийшли сюди гвалтувати і захоплювати. Місцеві навіть кажуть, що приходили до 16-річної дівчинки кожен вечір по черзі", - розповів один із командирів ЗСУ.

У кожній хаті, де вони не змогли відкрити двері - вони вибивали вікна і виносили все, що могли. Ті, хто не згорів живцем, хотіли втекти - але їм не дозволили.Також є полонені, яких не розстрілюють.

У селі - гуманітарна катастрофа. Але для волонтерів сюди тепер відкрита дорога.

 

Читайте також