До дітей з вадами слуху на Рівненщині завітали відомі спортсмени (ФОТО)

До Острозької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей із вадами слуху завітали відомі спортсмени.

Поспілкуватися з вихованцями закладу приїхали Катерина Шепелюк, заслужений майстер спорту України з дзюдо серед спортсменів з вадами слуху, переможниця XXIII літніх Дефлімпійських ігор 2017 року (м. Самсун), та Олександр Філіпюк, майстер спорту України з кульової стрільби, тренер регіонального центру «Інваспорт».

Зустріч відбулася в межах проекту #OlympicLab (Олімпійська лабораторія), який був розроблений для популяризації спорту і олімпійського руху в Україні. Захід підтримали Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА, Відділення НОК України в Рівненській області та комунального закладу «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Рівненської обласної ради.

Гості підготували для учнів відео презентації в рамках модулю «Волонтерський рух», в яких розповіли про свої види спорту, їхні правила і особливості, залучення волонтерів до проведення спортивних заходів на місцевому і світовому рівнях, та багато іншого.

Крім теоретичної частини, Олександр запропонував дітям спробувати свої сили в кульовій стрільбі. Під чітким контролем наставника, усі присутні на заході діти мали можливість зробити кілька пострілів і власноруч переконатися у тому, що спортом може займатися кожен, потрібно лише мати бажання.

 

За повідомленням прес-служби «Спорт для всіх»

Читайте також