Долю кальян-бару у центрі Рівного вирішать депутати

У Рівному депутати міської ради створили тимчасову контрольну комісію з вивчення питання роботи закладу «Туман», що знаходиться на вул.В.Чорновола, 4. Відповіднй проект рішення зареєстровано на офіційному сайті Рівнеради. 

До складу депутатської комісії увійшли: Ігор Ковалець ("Самопоміч"), який стане її головою, Андрій Кузьмич ("Солідарність"),  Віталій Павелків (“Батьківщина”), Роман Петролюк (“Свобода”), Любов Романюк  (“Громадський контроль”), Роман Стасюк (Радикальна партія Ляшка) та Юрій Сухий ("УКРОП").

Нагадаємо, що "Туман" - це кальян-бар, який працює не так і давно - лише півроку. Втім, нещодавно мешканці триповерхівки по вул. Чорновола, 4 звернулися до міськради з проханням закрити заклад, оскільки густий дим від куріння кальяну потрапляє через вентиляцію у їхні квартири.

Мешканці будинку обурюються, адже не хочуть дихати димом, коли відпочивають вдома. Кажуть, що за законом заклад повинен працювати до 22 години, втім, зазвичай, він завершує роботу аж о 2 годині ночі.

"Коли викликаємо поліцію туди, то в кафе перестають курити кальян. Та як тільки правоохоронці їдуть, у закладі знову дістають кальян. Нас це вже дістало", - нарікають мешканці.

Сам же власник бару «Туман» Геннадій Вакулінський каже, що у закладі виведена окрема вентиляція для диму, тому з бару дим аж ніяк не може потрапляти всередину будинку.  Водночас він припускає, що боротьба проти його закладу - це робота рук його конкурентів.

"Відчуваю, що до мого закладу - упереджене ставлення. Адже лише за півроку роботи я пережив вже п’ять перевірок! Можливо, цей скандал — це якась гра конкурентів. Однак без доказів я не можу нічого стверджувати", - зазначає власник.

Тож тепер це питання вивчатиме спеціальна депутатська комісія, яка і вирішить подальшу долю кальян-бару "Туман" і напрацювати вирішення цієї проблеми, яке б мало задовільнити усі сторони конфлікту.

Втім, міський голова Рівного Володимир Хомко зазначає, що повністю закрити заклад, згідно з законом, вони не мають права, але можуть хіба що обмежити час роботи цього бару.

Читайте також