Доплати для медиків, обладнання і обстеження населення: що передбачає програма, яку сьогодні прийняла Рівнеоблрада

Сьогодні під час другого пленарного засідання тридцять першої сесії Рівненської обласної ради депутати прийняли обласну програму протидії поширенню та лікуванню COVID-19. За словами голови Рівненської обласної державної адміністрації Віталія Коваля, наша область одна із перших в Україні прийняла таку програму. Загалом на три тижні карантину потрібно майже 100 млн гривень. Сьогодні депутати виділили понад 25 мільйонів.

«Рівненська область – одна із перших областей України, яка прийняла обласну програму протидії поширенню та лікуванню COVID-19. З бюджету розвитку було виділено кошти на фінансування даної програми в сумі понад 25 млн гривень. Ці кошти будуть направлені на швидке реагування і забезпеченням засобами захисту, медичним обладнанням і іншими необхідними препаратами та засобами для поширення Ковід. У програмі було включено підвищення і стимулювання оплати праці медичних працівників екстреної медичної допомоги  в розмірі 1 млн 600 тисяч гривень. Також 4 млн гривень із обласного бюджету розвитку направлено на резервний фонд області, який після сьогоднішньої сесії становить 20 млн 800 тисяч гривень. Фактично, ми розв’язали руки перед бюрократичними перепонами для реалізації заходів і швидкого реагування на коронавірус», - зазначив голова ОДА.  

Програма починає діяти із сьогоднішнього дня. Основні напрямки, на що вона передбачена:

  • Забезпечення медичних працівників засобами індивідуального захисту – першочерговий захід;
  • Проведення обстеження населення на грип і коронавірус;
  • Забезпечення палат інтенсивної терапії відповідним обладнанням;
  • Надання кваліфікованої медичної допомоги;
  • Забезпечення першочергових заходів для обсервації населення;
  • Забезпечення закладів охорони здоров’я дезінфікуючими речовинами;
  • Інформування населення щодо недопущення поширення інфекції COVID-19.

Також, як зазначила директорка департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, нині на медичну галузь області спрямовано майже 30 млн гривень.

«За тими змінами, які обговорювались у п’ятницю – 1 млн 700 тисяч гривень - на придбання засобів індивідуального захисту медпрацівників, які працюють в обласних комунальних закладах охорони здоров’я. Тобто, весь ресурс – вже понад 29 млн гривень спрямований на медичну галузь для вжиття заходів безпеки, медикаментів, засобів захисту тощо».

Нагадаємо, що відзавтра в Рівненській області до 3 квітня не буде працювати низка закладів і діятимуть обмеження. Про це тут: Що заборонено під час карантину?

 

Читайте також