Другі після Буковини: чи посилять на Рівненщині карантин через зростання кількості хворих на COVID-19?

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Сьогодні вранці у Рівненській області зафіксували 41 новий випадок коронавірусної хвороби. Загальна кількість хворих на коронавірус зросла до 1259. Попри те, що приріст нових випадків COVID-19 в Україні поступово зменшується, на Рівненщині – збільшується.

За словами головного санітарного лікаря області Романа Сафонова, за кількістю хворих у розрахунку на 100 тисяч населення Рівненщина займає друге місце в Україні.

– Ми входимо у п’ятірку областей з найбільшою кількістю випадків. Натомість, що стосується цифр у розрахунку на 100 тисяч населення, Рівненщина з показником 105,6 займає друге місце після Чернівецької області (310,2). За нами йдуть Тернопільська (104,9), Івано-Франківська (91,1) області і місто Київ (81,2), – повідомив Роман Сафонов.

Головний санітарний лікар Рівненщини зауважив, що попри нові випадки COVID-19, загальна ситуація в області не відрізняється від сусідніх регіонів західної частини України.

Роман Сафонов додав, аби приймати рішення щодо адаптивного карантину, не достатньо оцінювати нові випадки за конкретну добу – потрібно аналізувати загальну динаміку.

До слова, вже з 22 травня уряд послаблює карантинні обмеження по всій Україні. Однак той чи інший регіон може самостійно посилювати, або послаблювати карантин у разі зміни епідситуації.

Читайте також